Forbes Israel Logo

מהפך בהופעות החיות: האפליקציה שתחבר אתכם ישר לכלים של הלהקה

לאחרונה הלכתי לשמוע להקה של חבר שלי מנגנת בבר מקומי. הם קבוצה מלוכדת שמנגנת מיקס עשיר של גרסאות כיסוי, לצד שירים מקוריים, שמתאפיינים בכתיבה חזקה מאוד ובלחנים מוצקים. אני מאמין שמרבית האנשים בחדר ההוא באותו לילה פספסו את כל זה, כי הסאונד היה גרוע. התדרים הבינוניים היו מעיין שאגה בוצית ועמומה, כשרק צלילי הבס הנמוכים ביותר, קולות הסופרן ורגעי הסולו של הגיטריסט (כשהוא ניגן אותם גבוה במיוחד) חמקו מבעד לעלטה.

זו בעיה נפוצה. ברים, מועדונים, תיאטראות, אולמות קונצרטים וזירות נוספות סובלים כולם מבעיות סאונד. בכל מקום מפגש כזה יש "נקודות טובות", שבהן הסאונד צלול פחות או יותר, ומיקומים אחרים שבהם הוא נע בין "לא מוצלח" ל"מזעזע". מייק אינזיגר, גיטריסט הלהקה אינקובוס, מנסה לפתור את הבעיה הזו באמצעות טכנולוגיה שהוא מכנה "MIXhalo".

הרעיון מאחורי MIXhalo הוא כל כך פשוט וישיר, שזה מפתיע שאיש לא ניסה לעשות את זה קודם. הימים שבהם להקות מבוססות נאלצות להסתמך רק על המוניטורים שעל הבמה כדי לשמוע את עצמן מנגנות נגמרו ממזמן. למוזיקאים יש כיום מוניטורים בתוך האוזן, שמזינים אותם במיקס האישי שלהם ישירות מלוח התהודה של הכלי. הרעיון של אינזינגר הוא לאפשר לקהל להיכנס לשדר הזה.

MIXhalo משדרת מיקס שעוצב עבור הקהל על פני רשת אלחוטית פרטית. אתם מורידים את אפליקציית MIXhalo, מצטרפים לרשת האלחוטית ולוחצים על "Play". זה הכל. סאונד ישיר אליכם, באיכות גבוהה, במהלך ההופעה החיה.

לשדר ישירות מלוח התהודה אל האוזן שלכם נשמע כמו דבר פשוט על הנייר, אבל האם זה באמת עובד במציאות? ככל הנראה התשובה היא כן. אינזינגר הדגים את ביצועיה של MIXhalo במהלך הופעה חיה של אינקובוס באירוע Disrupt NY 2017 של האתר TechCrunch בשבוע שעבר. גם TechCrunch וגם בלוג הטכנולוגיה Engadget דיווחו שהניסוי עבד בצורה חלקה.

MIXhalo – כל כך פשוט, שזה מפתיע שלא עשו את זה קודם | צילום: Fotolia

שיהוי הוא משוכה משמעותית שיש להתגבר עליה על מנת שמערכת כמו MIXhalo תעבוד כשורה, משום שפער בין מה שאתם רואים לבין מה שתשמעו יגרע מכל חוויית ההופעה החיה. הדיווחים מהאירוע בניו יורק מעידים על כך ששיהוי לא היווה בעיה כלל וכלל.

נכון לעכשיו אפליקציית MIXhalo עובדת רק באמצעות תוכנת ההפעלה iOS של אפל, וגרסה לאנדרואיד נמצאת כרגע בפיתוח. המערכת גם דורשת חיבור אוזניות חוטי, משום שחיבור אלחוטי הוא עדיין איטי מדי.

אינקובוס ינסו את המערכת במהלך סיבוב הופעות הקיץ שלהם, והתכנית של אינזינגר היא להרחיב משמעותית את הנגישות שלה במהלך הסתיו הקרוב.

בשיחה עם אתר TechCrunch אמר אינזינגר שמטרתו הסופית היא לשים את MIXhalo "בידיים של האנשים" לפני שהוא יתמקד באיך לעשות מזה כסף. זה יבשר טובות עבור להקות מקומיות כמו של החבר שלי, שלא נהנות מהיתרון שמספק טכנאי סאונד מקצועי שמחבר את החלטורות שלהן, וגם אין להן די כסף כדי להרשות לעצמן להשתמש בטכנולוגיה יקרה.

ל-MIXhalo יש את הפוטנציאל לחולל מהפכה בחוויית המוזיקה החיה. יתכן שבפעם הראשונה תוכלו באמת להאזין למה שהלהקה האהובה עליכם מנגנת כשאתם רואים אותה מופיעה. אם זו תהיה חוויה טוב או לא, זה כבר תלוי בלהקה.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן