Forbes Israel Logo

100 עננים: זוהי צמרת החברות הפרטיות בתחום הענן לשנת 2018

מחשוב ענן היא הטכנולוגיה שמעניקה כיום את הכוח לעולם, מחברות הטכנולוגיה החדשניות ביותר ועד לשחקנים ותיקים בתחומים מסורתיים הרבה יותר, כמו בנקאות ובנייה. האופן שבו אנחנו משתפים פעולה, האופן שבו אנחנו מחלקים בינינו משימות, מגנים על המידע שלנו ובוחרים לשתף אותו עם העולם – כל אלו הפכו לאפשריים רק בזכות הענן, שמתדלק את החדשנות לא רק בעולמות הטכנולוגיה, אלא בכל תעשיה שהיא.

זו השנה השלישית ברציפות שבה פורבס מפרסם את רשימת 100 הגדולים בתחום הענן (Cloud 100), המכירה בחברות הטובות והמבריקות ביותר בקטגוריה הטכנולוגית הזו. יחד עם שותפינו, Bessemer Venture Partners ו-Salesforce Ventures, הרכבנו רשימה שמאתרת את החברות הפרטיות הטובות ביותר בעולם בתחום, באמצעות שיטות מדידה כמו מחזור מכירות וגיוסים, תוך גיוס העזרה של לא פחות מ-34 מנכ"לים עמיתים שלהם, מחברות ציבוריות הפועלות בתחום.

הטכנולוגיה שמניעה את העולם | צילום: Shutterstock

החברות ברשימה הן הגיבורות של העסקים הקטנים והמנחות של כמה מהתאגידים הרב-לאומיים החשובים ביותר, המסייעות לאלו גם לאלו לנהל את הכל – מהזמנות ממסעדות ועד לעבודת השטח באסדות נפט בלב ים. המובילה בדירוג, זו השנה השנייה ברציפות, היא Stripe, חברת התשלומים המקוונת שנוסדה על ידי שני אחים שנולדו באירלנד, פטריק וג'ון קוליסון וששוויה עומד על 9.2 מיליארד דולר. במיליוני עסקים ברחבי העולם, Stripe מספקת את ארגז הכלים המקוון לתשלומים דיגיטליים, המסייע להעביר מיליארדי דולרים מעסקאות בחזרה אל הכלכלה, דרך לקוחותיהן של חברות כמו Lyft, Target, Under Armour ו-Unicef.

אחרי Stripe, ישנם כמה שינויים משמעותיים בחמישייה המובילה של הרשימה. לאחר שמי שניצבה בשנה שעברה במקום השני – Dropbox – הפכה לחברה ציבורית, Slack היא זו שהתקדמה למקום הזה ב-2018, בגין תוכנת שיתוף הקבצים שלה; שירות הודעות הווידאו Zoom Video Communications וספקית האבטחה המקוונת Tanium מחליפות במקומות השלישי והרביעי בהתאמה את DocuSign ו-Adyen, שכיום גם הן ציבוריות. Procore, עסק שמוכר את מרכולתו לתעשייה מאוד בלתי צפויה – טכנולוגיות בנייה, הוא שסוגר את החמישייה הראשונה.

לדירוג המלא לחצו כאן

ישנן 27 נכנסות חדשות לרשימה השנה, בראשן UiPath, שעוסקת באוטומציה של תהליך הרכבת רובוטים וממוקמת במקום ה-14. נכנסות טריות נוספות שכדאי לציין הן למשל יצרנית הכלים למפתחים, HashiCorp, שבמקום ה-32, וחברת האבטחה על בסיס אינטליגנציה מלאכותית Darktrace, המנוהלת על ידי צוות של חוקרים וסוכנים של ממשלות ארה"ב ובריטניה לשעבר וממוקמת במקום ה-36.

אזור מפרץ סן פרנסיסקו הוא האזור הדומיננטי ביותר ברשימת 100 חברות הענן הגדולות, כש-51 מתוך 100 החברות מיקמו את משרדיהן הראשיים בו, בהשוואה ל-48 בשנה שעברה. העיר ניו-יורק היא הבאה בתור (11) ולאחריה בוסטון (7), יוטה (4) חופי מרכז קליפורניה (3), לוס אנג'לס (3), קרוליינה הצפונית (3) וסיאטל (3). ברמה הבינלאומית, שתי חברות מצטרפות לרשימה מבריטניה, וגם חברות מאסטוניה, ישראל, אוסטרליה, הולנד ושווייץ מיוצגות בה. לפחות 2 מבין 100 הגדולות, InVision ו-Zapier, פועלות כלל ללא משרדים.

החברה המונהגת בידי אישה ומדורגת במקום הגבוה ביותר ברשימה (10) היא Eventbrite, חברה לממכר כרטיסים ולאישורי הגעה לאירועים בהובלת המייסדת המשותפת והמנכ"לית ג'וליה הרץ. Eventbrite עשויה שלא להישאר עוד זמן רב ברשימה, לאחר שלאחרונה הגישה מסמכים לקראת הנפקה.

הקטגוריות המובילות ברשימה השנה היו כלי תשתיות ופיתוח (15 חברות); מכירות ותמיכה (12); אבטחה (12); מידע וניתוח נתונים (11); שיתוף קבצים ועבודה (9). בקרב 20 החברות המובילות בדירוג מופיעות 10 מתוך 12 הקטגוריות שלנו, ומרביתן עוסקות באבטחת מידע (4) ובניתוח נתונים (4). בעוד שמידע וניתוח נתונים היא הקטגוריה הרביעית מבחינת היקף החברות הכולל שעוסקות בה, המשקיעים הזרימו אליה את המימון הגבוה ביותר, עם סכום כולל של 3.93 מיליארד דולר.

תוצרת הארץ

למרות שמשרדיה הראשיים של אף חברה אינם ממוקמים בתל אביב, ישנן לא מעט חברות בעלות מקור ישראלי שמככבות ברשימה המכובדת. ביניהן ניתן לציין למשל את Sisense של אמיר אורעד, שותפו לשעבר של נפתלי בנט, המדורגת במקום ה-41 ופועלת מניו יורק. החברה פועלת בשוק המודיעין העסקי העמוס – לצד לא מעט חברות נוספות מהדירוג – אבל שואפת לבדל את עצמה באמצעות מה שהיא מכנה "פלטפורמה של מחסנית-בודדת", המכסה את כל השלבים של תהליך המודיעין העסקי. החברה גם הודיעה החודש על סבב גיוס של 80 מיליון דולר.

נציגה ישראלית נוספת היא WalkMe, בהובלת המנכ"ל דן עדיקא, הממוקמת בדירוג במקום ה-48. החברה, שמשרדיה הראשיים ממוקמים בסן פרנסיסקו, מסייעת לאתרי אינטרנט להימנע מהמצב הנורא מבחינתם, שבו גולשים נכנסים לאתר אבל נמנעים מלהירשם אליו כלקוחות בגלל שהם הולכים בו לאיבוד. החברה מפרקת את האינטראקציה של המשתמשים עם האתר לרגעי מפתח ומתכננת צעדים שישמרו על העבודה בו פשוטה ויעודדו הצטרפות. ביולי אשתקד היא גייסה 75 מיליון דולר לפי הערכת שווי של מיליארד דולר וביוני השנה היא רכשה חברת סטארט-אפ אחרת, DeepUI.

רועי ועידו שיינברג, שני רופאים ישראלים, הם המנכ"לים המשותפים של American Well המודרגת במקום ה-75 וממוקמת בבוסטון, מסצ'וסטס. החברה שואפת לקשר בין חולים לבין ספקי הטיפול הרפואי המתאים להם, בזמן שהם יושבים על הספה בבית. לא פחות מ-100 מיליון בני אדם מתקשרים כיום באמצעות התוכנה של החברה עם רופאים שמספקים להם ייעוץ חירום, טיפול פסיכיאטרי וייעוץ לילדים באמצעות שיחות וידאו. על פי דיווחים, החברה גייסה כבר 291 מיליון דולר בגיוסים, נכון ליוני 2018.

נציגים ישראלים נוספים ברשימה הם למשל ניר פולק, מנכ"ל ומייסד Exabeam הקליפורנית שמספקת פתרונות אבטחת מידע לחברות (מקום 94), ו- Cloudinary (מקום 95) מסן פרנסיסקו, אותה הקימו הישראלים איתי לחן (מנכ"ל), נדב סופרמן וטל לב-עמי, העוסקת בניהול תמונות וסרטונים המועלים לרשת. בין לקוחותיה ניתן למצוא חברות כמו Netflix ו-GrubHub.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.