Forbes Israel Logo

400 המיליארדרים של ארה”ב 2018: מקום ראשון חדש ושיא חדש

חלקית גם בסיוע שוק המניות החזק שמקיף אותם, 400 האמריקאים העשירים ביותר סיפקו לנו השנה עוד שנה שוברת שיאים. השווי הנקי המינימלי הדרוש על מנת להכנס למועדון העל הזה טיפס השנה ל-2.1 מיליארד דולר, 100 מיליון יותר מאשר בשנה שעברה והסכום הגבוה ביותר עד כה. השווי הנקי הכולל של הקבוצה עלה ל-2.9 טריליון דולר, שיא של כל הזמנים ו-7% יותר מאשר ב-2017. השווי הנקי הממוצע של חבר רשימה: 7.2 מיליארד דולר, עלה מ-6.7 מיליארד דולר אשתקד. הממוצע הזה מוקפץ כמובן בהשפעת אלו שממוקמים בצמרת הרשימה: חצי מהשווי הכולל של ה-400 מוחזק בידי 45 האנשים העשירים ביותר במדינה.

בפעם הראשונה מאז 1994 עומד בראש הרשימה אדם חדש: מייסד ומנכ"ל אמזון, ג'ף בזוס, ששבר את הרצף בן 24 השנים של ביל גייטס בצמרת. בזוס הוא גם האדם הראשון שמופיע בדירוג כשבאמתחתו הון של למעלה מ-100 מיליארד דולר – הוא מחזיק ב-160 מיליארד. בזוס הוא גם המרוויח הגדול של השנה: ההון שלו עלה ב-78.5 מיליארד דולר מאז השנה שעברה, הודות לזינוק של יותר מ-100% בשווי מניית אמזון, וזהו הרווח החד-שנתי הגדול ביותר מאז שאנחנו עורכים מעקב אחרי הון של עשירי העולם. גייטס, שמדורג כעת במקום השני, מפגר אחרי בזוס בכ-63 מיליארד דולר. 10 האנשים העשירים ביותר ברשימה שווים יחד כמעט 730 מיליארד דולר, עלייה מ-610 מיליארד דולר ב-2017. כשמדובר בגבהים מסחררים כאלו, למעלה משליש מהמיליארדרים האמריקאים – מספר שיא של 204 – לא היו מספיק עשירים כדי לעבור את רף הכניסה לרשימה השנה.

חילופים בצמרת | צילומים: Shutterstock

המרוויח הגדול ביותר במונחי אחוזים הוא ג'ק דורסי, מנכ"ל טוויטר וחברת התשלומים Square. הונו זינק השנה בשיעור מדהים של 186% מהשנה שעברה ועלה ל-6.3 מיליארד דולר, זינוק שהונע בעיקר על ידי ריצה מרשימה של מחירי המניה של Square.

המפסיד הגדול ביותר בהשוואה לרשימה של השנה שעברה היה ג'ורג' סורוס, שהונו הנקי צנח ל-8.3 מיליארד דולר השנה, לעומת 23 מיליארד בשנה שעברה. הסיבה: בשלהי 2017 גילינו בפורבס שסורוס העביר 18 מיליארד דולר מהונו לארגון הצדקה שלו "Open Society Foundations". (פורבס לא מחשיב נכסים המוחזקים בקרנות צדקה כחלק מהונו הנקי של אדם כלשהו).

דירוגו של דונלד טראמפ ירד ב-11 מקומות אל המקום ה-259 ברשימה, לעומת 248 בשנה שעברה, למרות שהונו הנקי נותר כשהיה, על סך כ-3.1 מיליארד דולר.

אפילו עם סף כניסה גבוה כמו 2.1 מיליארד דולר, בכל זאת נכנסו לרשימה השנה 15 חברים חדשים, עם הון שנגרף בתעשיות מגוונות מאוד – מעזרי שמיעה, דרך מסחר מקוון ועד ללוגיסטיקה. 12 מתוך המצטרפים החדשים הללו עשו את הונם בכוחות עצמם, ובהם ניתן למצוא למשל את דרו יוסטון, מנכ"ל חברת שיתוף הקבצים דרופבוקס; ת'אי לי, מהגרת מדרום קוריאה שבנתה חברת ענק להפצת טכנולוגיות מידע; ובן צ'סטאנט ודן קורזיוס, המייסדים המשותפים של חברת השיווק באימייל Mailchimp. כריס לארסן רשם גם הוא את הופעתו הראשונה ברשימה השנה, בתור האדם הראשון אי פעם שעושה זאת מתחום המטבעות הקריפוטגרפיים.

מספר הנשים ברשימת ה-400 טיפס אט-אט ל-57, לרבות שתי נשים שהן מייסדות משותפות של חברות מצליחות וחולקות בהונן יחד עם בני זוגן. זאת בהשוואה ל-55 נשים ברשימה של השנה שעברה (שחמש מתוכן היו רשומות כמייסדות משותפות יחד עם בני הזוג שלהן). בנוסף לת'אי לי, נשים חדשות שנכנסו לרשימה הן למשל לינסי סניידר, שירשה ומנהלת את רשת הבורגרים הפופולרית מקליפורניה In N Out. בגיל 36, היא האישה הצעירה ביותר בדירוג.

האדם המבוגר ביותר ברשימת ה-400 הוא סאמנר רדסטון, בגיל 95 ועם הון בשווי 4.8 מיליארד דולר. האדם הצעיר ביותר הוא המייסד המשותף ומנכ"ל סנאפצ'ט, אוון שפיגל, שבגיל 28 מחזיק בהון בשווי 2.2 מיליארד דולר. הוא אחד מתוך 12 אנשים בלבד שנכנסו לרשימה כשהם בני פחות מ-40.

269 חברי רשימה עשו את הונם בכוחות עצמם, מספר גבוה משמעותית על אלו שירשו את כספם (64 חברים), ואלו שירשו ומאז עבדו קשה כדי להעצים את הונם – מה שאנו בפורבס מכנים "יורשים וצומחים" (67 חברים).

בפעם הראשונה, השנה הענקנו לכל אחד מחברי הרשימה גם דירוג של פעילותו הפילנתרופית, שנע על סולם של 1-5, כש-5 הוא הציון הגבוה ביותר. את הרשימה עצמה ניתן למיין גם לפי דירוג הפילנתרופיה החדש. ב-2014, השקנו גם ציון של "צבירת הון בזכות עצמך", על מנת לספק פרספקטיבה לגבי המקום שבו כל חבר ברשימת ה-400 התחיל את חייו – האם הם נולדו לתוך משפחה עשירה או התחילו מאוד עניים.

הערות השווי שלנו הן צילום מצב של הונם של עשירי ארצות הברית על בסיס שווי המניות שלהם נכון לתאריך 7 בספטמבר 2018. כמה מחברי הרשימה הפכו לעשירים יותר או לעניים יותר בתוך שבועות, אפילו ימים, מאז פרסום הרשימה. אנו עוקבים אחרי השינויים הללו כל הזמן באתר הייעודי לרשימת ה-400 שלנו. שם תמצאו גם מידע נוסף על חברי הרשימה, כמו גם תמונות, מדד הפילנתרופיה, מדד "צבירת ההון בזכות עצמית" וסיקור מתמשך על המיליארדרים המשפיעים הללו.

מתודולוגיה

זו השנה ה-37 של רשימת ה-400, ספינת הדגל של פורבס. למרות שאנחנו בעסק הזה כבר זמן רב, זה תמיד מהווה אתגר. הכתבים שלנו חופרים עמוק. השנה התחלנו עם רשימה של יותר מ-700 אנשים שנחשבו למועמדים חזקים. כשזה היה אפשרי, נפגשנו עם חברי רשימת ה-400 והמועמדים החדשים באופן אישי, או שוחחנו עמם בטלפון. כמו-כן, ראיינו גם את העובדים, הספקים, היריבים, העמיתים ועורכי הדין שלהם. חשיפת ההון שלהם דרשה מאתנו להתעסק באלפי מסמכים של הוועדה לניירות ערך ולבורסות (SEC), רשומות של בתי משפט, צוואות וכתבות עיתונות. לקחנו בחשבון כל מני סוגים של נכסים: החזקות בחברות ציבוריות ופרטיות, נדל"ן, חפצי אומנות, יאכטות, מטוסים, חוות, יקבי יין, תכשיטים, אוספי מכוניות ועוד.

לקחנו בחשבון גם חובות. כמובן, אנחנו לא מתיימרים לדעת מה רשום בגיליון המאזן הפרטי של כל מיליארדר, למרות שכמה מועמדים כן סיפקו לנו ניירת מפורטת מהסוג הזה. כמה מיליארדרים שיושבים בראש חברות פרטיות שמחו לשתף אותנו בנתונים הפיננסיים שלהם, אבל אחרים היו פחות גלויים. על מנת להעריך את העסקים הפרטיים, אנחנו מכפילים את מחזור המכירות או הערכות הרווח שלהן ביחס מחיר-הכנסה או ביחס מחיר-רווח, נכון לאותה נקודת זמן, של חברות ציבוריות דומות.

לא החשבנו הון של בני משפחה. כן כללנו הון ששייך לקרוביו המידיים של חבר רשימה, אם ניתן היה לשייך את ההון הזה לאדם חי שעשה אותו. במקרים כאלו, רשום לצד שמו של חבר הרשימה "Family &". אנו כוללים גם זוגות נשואים שבנו הון ועסקים במשותף, במידה שיחד הם שווים יותר מ-4.2 מיליארד דולר, מה שאומר שכל אחד מהם שווה לפחות את 2.1 מיליארד הדולרים שדרושים על מנת להיכנס לרשימה. במקרים הללו, אנו רושמים את שני השמות. כל 400 המיליארדרים הם אזרחי ארצות הברית שבבעלותם נכסים במדינה.

לרשימה המלאה: לחצו כאן

עורכות הרשימה: לואיסה קרול וקרי א. דולן

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.