ד"ר אסנת לבציון-קורח וד"ר ענת אנגל הן לא רק שתי המנהלות היחידות בישראל של בתי חולים ממשלתיים, הן נשים עם חזון, שאיפות ורשימת הישגים מרשימה. "לנהל בית חולים זה תפקיד שיש בו שליחות", אומרת ד"ר אנגל, המנכ"לית החדשה של ביה"ח וולפסון. ד"ר אנגל (45) כיהנה במשך חמש שנים כסגנית מנהלת ביה"ח אסף הרופא וכן כעוזרת מנכ"ל משרד הבריאות. היא בוגרת לימודי רפואה באוניברסיטת תל אביב, מומחית ברפואה פנימית ובמינהל רפואי ובעלת תואר שני במינהל מערכות בריאות (בהצטיינות) מאוניברסיטת בן גוריון.
"כמנהלת אני קובעת את הכיוון ומובילה את עובדי בית החולים ביומיום של עשייה מורכבת ומאתגרת מאוד, מקבלת החלטות בתוך עולם של אילוצים רבים, כשמטרת העל שלי היא לתת לציבור המטופלים והמשפחות שלהם בוולפסון טיפול רפואי ברמה בינלאומית, טיפול הוליסטי, בעל ערך גבוה, כזה שעונה על הצרכים האינדיבידואליים של כל אחד ואחת", היא אומרת.
ד"ר לבציון-קורח (50), מנכ"לית בית החולים אסף הרופא, היא בוגרת בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים. היא השלימה את התמחויותיה ברפואת ילדים ובמינהל רפואי בהדסה, ולמדה גם לתואר שני במינהל רפואי באוניברסיטת תל אביב.
ד"ר לבציון-קורח רואה בקשר עם אמה את אחד הגורמים שהובילו והנחו אותה בדרכה. "כל תחנות חיי לאורך השנים ובקריירה המקצועית שלי בפרט מושפעות, משולבות ונוגעות בקשר המיוחד שהיה לנו כאם ובת. תורתה ואמונתה חלחלו בי עמוק והביאו לי את הכוחות והיכולת להתמודד עם אתגרים רבים, לא פשוטים ולהיות פורצת דרך. כך בדיוק היה גם לפני למעלה משנה, כשהודיעו לי שנבחרתי לשמש כרופאה הראשונה שמנהלת מרכז רפואי ממשלתי בישראל", היא מספרת.
כשהאדמה רועדת – ד"ר ענת אנגל
חוויה שעיצבה אותי: "ב-2010 התנדבתי למשלחת הרפואית של צה"ל, שנסעה לטפל בפצועים שנפגעו ברעידת האדמה בהאיטי. הפער בין העוני, הכאב והסבל שבלטו מכל עבר ובין היכולת של האוכלוסייה לשקם עצמה ולחזור לשגרה, חיזק בי את הידיעה שהשמיים הם הגבול, ושכוח הרצון הוא הכוח המניע החזק ביותר שיש".
מה מחזק אותי: "המשפחה שלי היא מקור האושר, היציבות והחוזק שלי. בעלי ושני ילדיי – שלושתם הם העוגן שלי, והפרגון שהם נותנים לי דוחף אותי קדימה".
מה הייתי רוצה לשנות: "החלום שלי הוא להפוך את וולפסון למרכז רפואי הנמנה עם שלושת בתי החולים המובילים בארץ מבחינת איכות הטיפול הרפואי, בטיחות המטופל, שירות ומקצועיות. המטרה שלי היא שהציבור ייתן אמון מלא בבית החולים ובצוותו המצוין, ושהמטופלים ומשפחתם ירגישו את הערך הרב בטיפול הרפואי".
דמות מעוררת השראה: "ויסלבה שימבורסקה, משוררת פולנייה שזכתה בפרס נובל ושגם בגיל מופלג המשיכה למצוא יופי וקסם בחיים, באנשים ובעבודה. היא כתבה שירה נפלאה, פעלה מתוך סקרנות, צניעות וצורך לדעת והודתה לא פעם שמתוך 'אי הידיעה' שלה מתעופפים אינספור פרפרים של רעיונות חדשים. בעשייה היומיומית שלי אני נזכרת לא פעם בפילוסופיית חייה ובשירים שלה ופועלת לפיהם".