אלו החודשים האחרונים של דורית סלינגר בתפקידה. סלינגר אמורה לפרוש בסוף חודש אוגוסט הקרוב, אחרי חמש שנים שבהן ניהלה ביד רמה את הרגולציה בתחום הביטוח, בעיקר.
סלינגר (58), בוגרת תואר ראשון בכלכלה וניהול מהטכניון ותואר שני במינהל עסקים עם התמחות במימון מאוניברסיטת תל אביב, כיהנה כמנכ"לית חברת S&P מעלות ומונתה ב-1 בספטמבר 2013 לתפקיד הממונה על אגף שוק ההון, ביטוח וחיסכון במשרד האוצר. בנובמבר 2016 הפך האגף לרשות עצמאית, וסלינגר הפכה לראש הרשות עם סמכויות ועצמאות גדולות אף יותר.
סלינגר תיזכר כרגולטורית פעלתנית במיוחד, שנהגה לפרסם עשרות חוזרים והוראות בחודש, דבר שהביא לביקורת גדולה נגדה מצד הגופים המוסדיים ולשכת סוכני הביטוח. לאחרונה העריכה שרת המשפטים איילת שקד, שמתחה ביקורת חריפה על עודף הרגולציה של הממונה, שבתקופת סלינגר פורסמו 300 חוזרים סופיים לצד 530 טיוטות חוזרים ועמדות ממונה. לשם השוואה, פרופ' עודד שריג, קודמה של סלינגר בתפקיד, פרסם 63 חוזרים סופיים וממוצע של 16 חוזרים בשנה לעומת ממוצע של 60 חוזרים בשנה של סלינגר.
שקד העניקה גיבוי למתקפה הבוטה של יו"ר לשכת עורכי הדין עו"ד אפי נוה על רקע סכסוך בינו לבין הממונה בנושא הקמת מוסד בוררות בענף הביטוח. נוה תקף את סלינגר בחריפות בחודש אפריל האחרון ואמר, כי "סלינגר היא הממונה על שוק ההון הגרועה ביותר שהיתה מאז ומעולם".
התערבותה התדירה בשוק הביטוח הביאה גם למספר שיא של בג"צים שהוגשו נגדה במהלך כהונתה, בעיקר מצד איגוד חברות הביטוח ולשכת סוכני הביטוח. ב-2016 לבדה הוגשו נגדה 10 בג"צים, ומאז נוספו עוד כמה. לזכותה של סלינגר ייאמר, כי בתקופתה דאגה לציבור המבוטחים, בעיקר בתחום החיסכון הפנסיוני, ביטוחי הבריאות והסיעוד, שם הכניסה שיפורים והוזלות של הפרמיות. היא גם קידמה בצורה מרשימה את הדיגיטציה בתחום. בין היתר, במטרה להגביר את התחרות בענף, הפחיתה את הדרישות העומדות בפני הקמת חברות חדשות ולאחרונה העניקה רישיון מבטח לחברת ביטוח דיגיטלית חדשה. לא תמיד פעלו הנחיותיה באופן מוחלט לטובת המבוטחים, אך אין ספק, שסלינגר חיזקה את מעמדם מול חברות הביטוח בתקופת כהונתה.