בחודש שעבר התארח בארץ מייסד עליבאבא ג'ק מא. התחנה הראשונה שלו, עוד לפני הפגישות עם ראש הממשלה והשרים, היתה בקרן ההון סיכון JVP, שם קיבלה אותו פיונה דרמון שותפה כללית בקרן. המאורע הזה הוא במידה רבה בזכותה – היא זו שלפני שנתיים, אז בתור שותפה ומנהלת התפעול ב-JVP, הצליחה לשכנע את ענקית המסחר הסינית להשקיע בקרן הישראלית השנייה בגודלה בארץ, הממוקמת בירושלים. מאז היווסדה ב-1993 על ידי אראל מרגלית, גייסה JVP שמונה קרנות בסך כולל של קרוב ל-1.2 מיליארד דולר והשקיעה במעל 120 חברות.
סין היא המומחיות של דרמון (44), שהצטרפה ל-JVP ב-2009, לאחר קריירה בכור תעשיות, שם שימשה כסגנית נשיא בכירה והיתה אחת ממייסדי קרן ההון סיכון של הקונצרן. "המאפיינים של התרבות הטקסית הבריטית, שעליהם גדלתי כילדה, עזרו לי מאוד בתחילת הדרך בהבנת הניואנסים בתרבות הסינית, שהיא מאוד טקסית ומכבדת", היא מספרת. "גם העובדה שאני אישה עזרה לי מאוד בקשרים מול הסינים. סין מובילה במספר הגדול (גם ביחס למערב) של נשים הנמצאות בעמדות השפעה ומפתח. באופן אישי, רוב העסקאות והמשאים ומתנים שעשיתי מול סינים היה בעצם מול נשים סיניות".
לסעוד עם וורן באפט
חוויה שעיצבה אותי: "בין השנים 1984-1981 מצאתי את עצמי עוברת בין ארבעה מוסדות לימוד שונים. שנה אחר שנה, שלוש מדינות שונות, שלוש שפות שונות. התחלתי את כיתה ב' במונטה קארלו, בכיתה ג' כבר מצאתי את עצמי בפנימייה באנגליה. לא עברה שנה ועשינו עלייה לישראל, ואת כיתה ד' התחלתי בבית הספר יונתן בנתניה והמשכתי את כיתה ה' בבית הספר נורדאו שבעיר.
"תקופה שהיתה עשויה להיות מאוד מטלטלת, היתה עבורי מאוד מחשלת ומעצבת. למדתי המון על תרבויות חדשות, איך לבנות קשרים חברתיים, איפה לבלוט, איפה לקחת צעד אחורה, איך לנצל הזדמנויות ואיפה להיזהר. זו היתה תקופה מרתקת".
מה הייתי רוצה לשנות בעצמי: "אילו יכולתי לחזור אחורה, הייתי מאריכה את שירות הקבע שלי בצה"ל. בגיל 21 סיימתי את פרק הקצונה שלי ב-8200, ולא הארכתי את השירות הצבאי מסיבות שונות. לאורך השנים התלבטתי איך אני יכולה להשלים את החסך וכיצד אוכל לחזור לתת למדינה. איפשהו אני מרגישה, שמה שאני עושה היום, בגיוס המשקיעים לקרן ובשיווקה של ישראל כאומת הסטארט-אפ היזמית והמצליחה למשקיעים ומקבלי החלטות ברחבי העולם – הוא סוג של שליחות".
מה מחזק אותי: "אתגרים – כשאומרים לי שאי אפשר, ואני מוכיחה שהכל אפשרי".
דמות מעוררת השראה: "לקראת סוף הצבא חבר הביא לי את הביוגרפיה של וורן באפט. קראתי את הספר בשקיקה במשך ארבעה לילות רצופים. הספר חידד אצלי את הרצון ללמוד מינהל עסקים והשקעות. תמיד אהבתי מספרים – אבל פשטות והיגיון הרציונל של באפט עשה לי הרבה שכל. עשר שנים מאוחר יותר הייתי חברת דירקטוריון בחברה יחד עם סמנכ"ל הכספים של ישקר, שלימים הפך לחבר.
"כשדיברנו על עסקת הרכישה המשמעותית של וורן באפט בחברת ישקר, סיפרתי לו על ההשפעה שהיתה לבאפט עליי ועל הקריירה שלי. מספר חודשים מאוחר יותר באפט הגיע לארץ לביקור, והוזמנתי לאירוע אינטימי שנערך איתו. אין מילים לתאר את סגירת המעגל".