"אנחנו בונים פה משהו חדש", מצהיר יאיר ורדי, שמוביל יחד עם שותפו גיא קצוביץ' (חבר מחזור 2016 של Forbes Under30) את אחת מקהילות היזמות הבולטות בלוס אנג'לס. תוכנית ההאצה שהקימו, Fusion LA, גייסה באחרונה 5 מיליון דולר. את המחזור הראשון של המאיץ סיימו שש חברות, ובחודש הבא ייפתח המחזור השני עם מספר דומה של יזמים.
"המטרה שלנו היא לבנות גשר בין התעשייה והסטארט-אפים המקומיים לחברות ישראליות שנמצאות בשלב המוצר המוקדם", אומר ורדי. "לוס אנג'לס היא שוק מעולה. בשנים האחרונות הרבה הון עבר להיות מושקע שם בטכנולוגיה, מעבר לתעשיות הוותיקות, ויש כעת הזדמנות טובה לחברות להתפתח".
לדברי ורדי, מטרתם היא להעניק לחברות "נחיתה רכה". "הקמנו קהילה של יזמים ומשקיעים, שרוצים להכיר את החדשנות הישראלית, ואנחנו מחברים אותם ליזמים הישראלים. התוכנית מאפשרת ליזמים לצמצם את לוחות הזמנים ולהפוך דברים לפשוטים יותר, לכן אנחנו עוזרים להם גם במציאת משרדים, דיור וכל השירותים הנלווים שיכולים להפריע לבצע את המעבר בצורה חלקה. יש לנו כבר שלוש חברות שהחליטו להעביר את הפעילות של מרכז החברה לפה, כולל מנכ"לית בחברה שמפתחת טכנולוגיה בתחום המציאות הרבודה, שהעבירה את המשפחה ללוס אנג'לס. החזון שלנו הוא לסייע לחברות להקים משרדים, לגייס כסף ולבנות מערך של פיתוח עסקי".
ורדי וקצוביץ' נפגשו ב"אקסלטור הצה"לי", יחידה 8200. ורדי שירת כקצין ואחרי השחרור למד ב-UCLA והיה שליח הסוכנות היהודית בלוס אנג'לס. בהמשך עבד בקונסוליה הישראלית בעיר, תוך שהוא משמש נציג משרד החוץ לעניינים אקדמיים ולחדשנות. במסגרת עבודתו, הוביל משלחות וכנסים בתחום ההייטק והטכנולוגיה. "אחרי שעבדתי עם חברות ישראליות וראיתי שיש כמות גדולה של משקיעים שמעוניינת להשקיע בחדשנות ישראלית, החלטתי להקים תוכנית במשרה מלאה ולא להסתפק בעוד כנס או משלחת", הוא אומר.
"השנה וחצי אחרונות היו רכבת הרים. השקענו את כל החסכונות שלנו ונעזרנו בתמיכה של החברים והמשפחה כדי לעשות זאת. זה דרש הרבה מכל המעגל הקרוב", הוא מודה. "אז היו תקופות לחוצות, ועכשיו, כשגייסנו הון, יש עוד משקולות על הגב, וצריך להוכיח למשקיעים ולחברות שאנחנו שותפים אסטרטגים שלהם. זה מלחיץ כמובן, אבל גם דוחף לעבוד ולרצות להצליח, גם בשבילם וגם בשביל עצמך. במקרה הזה היכולת לקחת סיכון בסוף שנות העשרים לחייך ולבנות משהו משלך – היא בהחלט יתרון".