בשביל שיראל ברגר, ירקות הם עולם ומלואו. "חשוב לי לשמור על העולם, ואני רוצה להראות איך אפשר ליהנות ולאכול בלי לגרום סבל", היא אומרת, "אני מרגישה שזו השליחות שלי". אם זה עדיין לא מובן, ברגר היא שפית טבעונית – אחד השמות החמים בתחום שהולך וצובר קהל אוהדים גדול בשנים האחרונות.
מרבית מזיכרונות הילדות של ברגר קשורים באוכל. היא גדלה בירושלים ומאז שהיתה ילדה, קיבלה יד חופשית מהוריה לעשות מה שרצתה במטבח. "בזכות ההורים אני איפה שאני היום", היא אומרת.
את התשוקה לאוכל היא לקחה איתה עד ניו-יורק, שם למדה בבית הספר היוקרתי לקולינריה, Culinary Institute of America. היא עבדה בשתי מסעדות ניו-יורקיות (ABC Kitchen ו-Ristorante Morini), והטבעונים מביניכם עשויים לזכור אותה כשפית של מסעדת הקונספט מיס קפלן, שפעלה בשרונה מרקט.
לפני שלוש שנים הקימה ברגר את חברת הקייטרינג Art of Vegetables, שבאופן לא מפתיע מתמחה בירקות. "אני לא מרגישה שאני מפסידה משהו", היא מבהירה. "הרבה יותר מרגש אותי לעשות דברים מירקות". האוכל שהיא מכינה כבר הספיק לזכות בהערכה גדולה מצד צוות השופטים בתחרות "השף הצעיר" של סן פלגרינו, כאשר גברה על אלפי משתתפים מרחבי המזרח התיכון, בדרך אל רבע הגמר.
היום היא עובדת על פרויקט קולינרי חדש – מסעדה שתיפתח בתל אביב לקראת הקיץ ותגדל חלק מהמצרכים בגינה על גג המבנה. "שף צריך לדעת מאיפה הגיעו חומרי הגלם שלו. חשוב לי לשמור על רמה גבוהה, לרדת לרזולוציות הכי קטנות ולהתייחס בכבוד לחומרי הגלם. אני בעד לחזור לעבוד עם החקלאים הקטנים, לחזור לאדמה, לשורשים ומשם להביא את האוכל לצלחת", היא מסכמת.