מחקר אחד שפורסם בתחילת החודש הפך את ד"ר טליה גולן מרופאה אנונימית למרואיינת מבוקשת וכוכבת השעה.
המחקר, שמראה תוצאות חיוביות מאוד לטיפול בסרטן הלבלב – אחד מסוגי הסרטן הקטלניים בעולם המערבי – מהווה פריצת דרך אמיתית ותקווה לחולים רבים. "מדובר בטיפול ביולוגי, שאני וחוקרת מארצות הברית מובילות יחד עם חוקרים נוספים בעולם. התרופה הזאת מתאימה ל-7.5% מהחולים, ומתוך החולים שמגיבים, זמן התגובה שלהם עלה למעל שנתיים", אומרת ד"ר גולן, המשמשת כמנהלת יחידת הלבלב ומנהלת יחידת מחקרים קליניים במרכז הרפואי שיבא. מדובר בנתון משמעותי מאוד בהתחשב בעובדה, כי עד כה ממוצע החיים של החולים עמד על 8-4 חודשים מגילוי המחלה. "יש אפילו קבוצה של חולים שאצלם המחלה נעלמה".
המחקר שהחל ב-2014 מבוסס על מחקר אחר של פרופ' בלה קאופמן (שנבחרה לדירוג הנשים המשפיעות של פורבס בשנה שעברה) ועסק בטיפול בסרטן השחלות ובסרטן השד.
כעת מתכננת ד"ר גולן להמשיך ולחקור את הטיפול – מדוע אינו פועל על חלק מהחולים ומה בדיוק גורם לתגובה החיובית. "בעיניי, המטופלים הם העיקר, אני כלי בדרך שלהם וממש הרגשתי את זה עם התוצאות החיוביות למחקר. זה רגע הרבה יותר גדול מהרגע האישי שלי – יש לי זכות להיות בתוך הרגע".
לגולן חשוב להדגיש את התמיכה מהבית, שגרמה לה להמשיך בדרכה ולעולם לא לחשוב שהקריירה והמשפחה מתנגשות ("אמא שלי, שגם היא רופאה, מהווה עבורי מקור השראה"). היא נשואה ליריב ולהם ארבעה ילדים, שניים מהם נולדו עוד בזמן שהיתה סטודנטית לרפואה. "המשפחה שלי מדהימה", היא אומרת. "אני מדברת עם הילדים ומספרת על העבודה במעבדה ועל המשמעות של הדברים שאני מוצאת. איזה דברים אפשר לקחת מזה, מהמאמץ והתשוקה והחובה לדבוק במשהו. אלה המסרים שאני רוצה להעביר להם".