אחרי שהספיק להיות ספורטאי מקצועי (בטאקוונדו) ולסיים שני תארים ראשונים בטכניון (אחד בהנדסת חשמל ומחשבים והשני בכלכלה), הקים יונתן עמיר בשנת 2017 את חברת Diagnostic Robotics. החברה, שמפתחת מערכות בינה מלאכותית לאוטומציה וחיזוי בעולם הדיאגנוסטיקה הרפואית, מבוססת בחלקה על פטנטים בתחומי הרובוטיקה הרפואית, מערכות סנסוריות ומערכות בינה מלאכותית שרשם עמיר.
החברה מעסיקה כיום 30 עובדים, ביניהם מדענים, רופאים ומהנדסים, ובין לקוחותיה ניתן למצוא ממשלות, צבאות, ספקי שירותי בריאות ומבטחים. המערכת שלה מיועדת לסייע לרופאים ולמטפלים לקבל החלטות אבחוניות מהירות ומדויקות יותר. כך למשל, רופא שמקבל פציינט בבית חולים יכול להיעזר במערכת כדי לקבוע במהירות את "ציון הטריאז'" של המטופל (מדד שקובע את דחיפות הטיפול), ופרמטרים חשובים נוספים, למשל הסיכוי שבסוף תהליך הבדיקה המטופל יאושפז. "אנחנו לא מעוניינים להחליף בני אדם", מבהיר עמיר, "אנחנו מאמינים בעבודה משותפת של מכונה עם הרופא האנושי".
היתרון במערכת שמציעה החברה הוא ביכולתה לאסוף מידע רפואי על המטופל (מהבדיקות הנוכחיות ומההיסטוריה הרפואית שלו) ולהשוות אותו להיסטוריה הרפואית המתועדת של כלל האוכלוסייה. הדבר מתאפשר, בין היתר, הודות להחלטה ממשלתית משנות ה-90 לתעד את כל המפגשים בין רופא לפציינט, החלטה שיצרה בישראל את הדאטה בייס הרפואי השני בגודלו בעולם. הבינה המלאכותית שבבסיס המערכת מסוגלת לנתח את התוצאות ולהגיש לרופא נתונים חיוניים, שבעזרתם יוכל לקבל את ההחלטות הטובות ביותר.
שותפיו לדרך של עמיר, המכהן כמנכ"ל החברה, הם ד"ר קירה רדינסקי, בעצמה בוגרת רשימת Under30 של פורבס בשנת 2016, ופרופ' משה שהם, מייסד מזור רובוטיקס, שנמכרה באוגוסט האחרון למדטרוניק תמורת סכום ענק של 1.6 מיליארד דולר. "זאת זכות גדולה שאנשים רבי מעלה מאמינים בחזון החברה", אומר עמיר על השניים, שמכהנים כדירקטורים ונמנים גם עם המשקיעים בחברה.
Diagnostic Robotics קיבלה לאחרונה שני מענקים בגובה כמה מיליוני שקלים מהמדינה, במסגרת תקציב מיוחד שהוקדש לעידוד חברות העוסקות בדיגיטציה של שירותי בריאות. בתקופה הקרובה מתכננים עמיר ושותפיו לצאת לסבב גיוס ראשון.