שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

סמ"ר אראל הרצוג

ראש מעבדה בצה"ל, בן 22


אתם בסיור לוחמה בשטח בנוי. לפניכם לוחמים שמדלגים ממבנה למבנה, כרזות של מנהיגי חמאס על הקירות, ופתאום יורים עליכם. אתם מסירים את משקפי המציאות המדומה ונרגעים.

מי שבנה את ההדמיה הזאת הוא אראל הרצוג, שהקים בצה"ל את מעבדת פיתוח הסימולטורים FutureLabs ועומד בראשה. "המטרה שלנו היא לייצר הדמיות שבאמצעותן אתה מרגיש שאתה בשדה הקרב. אנחנו יכולים להעניק ללוחם את החוויה הסופית כמעט ללא מגבלות", מסביר הרצוג בהתלהבות ואומר שכך יוכלו החיילים ללמוד את תוואי השטח ואת האיומים השונים המצפים להם. המערכת צפויה להיכנס לשימוש מבצעי בחודשים הקרובים.

תפקידו הצבאי של אראל הוא "תלתיסט", מייצר הדמיות בתלת-ממד, מהיחידים שקיימים בצה"ל. הוא רק בן 22, אבל עם רקורד שלא יבייש אף תלתיסט מנוסה. "כשהייתי בכיתה ז', ראיתי סדרת טלוויזיה שקיבלתי ממנה השראה ורציתי לייצר סדרה משלי, אבל לא ידעתי איך לעשות את זה", הוא מספר. "התחלתי ללמוד קצת עריכת וידאו, אחר כך אנימציה דו-ממדית ועם הזמן נכנסתי לתלת-ממד. זה מאפשר לי לבנות עולמות וירטואליים ולהפוך אותם להכי ריאליסטיים שאפשר".

לפני הגיוס נסע להוליווד והשתלם במשך כמה שבועות באולפני Sony. הוא קיבל פטור משירות ביטחון בשל סיבות רפואיות, אך החליט להתנדב לצה"ל. אחרי ששירת במשך שנה באגף המודיעין בתפקידים שונים, פגש במקרה את תא"ל רמי מלאכי, מפקד יחידת לוט"ם (המתמחה בהתעצמות טכנולוגית מבצעית) באגף התקשוב. הרצוג הציג לו אנימציות תלת-ממדיות שונות, ומלאכי הציע לו תפקיד ביחידה.

הוא שובץ בצוות שחוקר טכנולוגיות חדשות, וכשבצוות שלו בחנו משקפי מציאות מדומה, הבין אראל שצה"ל יכול לייצר בעצמו את הסימולטורים שלו. "בזמני הפנוי עשיתי מחקר שבדק את רמת הפער בין העולם הצבאי ובין העולם האזרחי. בתור גיימר ואנימטור מגיל צעיר מאוד, הבנתי שאני חייב לשפר את היכולות האלה בצה"ל. הצגתי את זה לדרגים בכירים באגף וקיבלתי תקציב של 100 אלף שקל פלוס חייל מתכנת", מספר הרצוג. היום הם כבר בדרך להפוך לצוות של שישה חיילים.

אם שאלתם את עצמכם מדוע הוא בוחר לעשות את כל זה במסגרת צבאית, התשובה שלו פשוטה.
"כאן אני יכול להוביל מהלכים. לא רק שאני יכול לעשות את מה שאני אוהב, כאן גם מקשיבים לי. אני רוצה לתרום למדינה ואני מבין שמה שאני עושה חשוב ויכול להציל חיים".