שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook

דן שחורי

מנכ''ל הקונגרס היהודי-אמריקאי, בן 30

הקונגרס היהודי-אמריקאי חוגג בימים אלו מאה שנים להיווסדו. זהו אחד הגופים הוותיקים שפועלים להידוק היחסים בין המדינות. ממשרדו בשדרה החמישית בניו יורק, אמון דן שחורי על האסטרטגיה של הארגון, ניהול תקציבו המוערך במיליוני שקלים, בנייה ושימור הקשרים עם מקבלי ההחלטות בוושינגטון ובירושלים. בין היתר, יזם והוביל את מועדון ה-500, שבמסגרתו מקבלים חברי הקהילה היהודית קו ישיר לסנאטורים ולחברי קונגרס באמצעות מפגשים ותדרוכים טלפוניים. "תמיד אהבתי לחשוב על רעיון ולגרום לו לקרות", אומר שחורי. "זה לא עסק מדיד. הרווחים שלי לא עולים. אבל התחושה שלי אומרת שאני עושה משהו טוב למען מדינת ישראל והקהילה היהודית".

שחורי לא חושש מהמיקום האסטרטגי שבו הוא עצמו נמצא – בין מקבלי ההחלטות הגדולים בעולם. "אתה גדל לתוך התפקיד", הוא אומר. "כשיש לך מטרה מסוימת – כל האמצעים כשרים. אם יש לך הגישה הנכונה, אתה יכול לדבר עם כל אדם, לא משנה אם זה מנהיג הדמוקרטים בסנאט או השוער בבניין. העובדה שעבדתי בתקשורת, במקומות הגבוהים ביותר, ומגיל צעיר יצרתי חברויות עם העיתונאים הכי בכירים, גרמה לכך שאני לא נרתע מלדבר עם אנשים שרואים בטלוויזיה".

שחורי, שהיה המנהל בפועל של מחלקת החדשות בגלי צה"ל, העורך הראשי של "פגוש את העיתונות" ומנהל מערך המרקטינג והדיגיטל של יאיר לפיד בזמן כהונתו כשר האוצר, חי היום על קו תל אביב-ניו יורק. לאחרונה הביא לישראלי שחורי, עו"ד שהתמחה במשרד גולדפרב זליגמן, 30 ראשי ערים מרחבי העולם, ואלו נחשפו לטכנולוגיות ישראליות ונפגשו עם אנשי מפתח. בבחירות האמצע הוביל את ה"מדריך לבוחר היהודי". "לקחנו תשעה גורמים שקשורים לישראל, כמו מעבר שגרירות ארה"ב לירושלים, חקיקה נגד ה-BDS ועוד, ושאלנו את מקבלי ההחלטות בארה"ב מה עמדתם בכל סוגיה", מסביר שחורי. 

ומה היעד הבא? "עבודת החלומות היא להיות במקום שבו אני יכול להשפיע, ושיהיה לי המרחב לעשות את זה. כלומר, להיות ראש הסגל של ראש ממשלה ישראלי שיביא שלום או מנכ"ל מנצ'סטר יונייטד".