המוצר שפיתח נמרוד רון קיבל את שמו: EyeRon. המערכת, שמבוססת על רחפנים זעירים, מאפשרת לקבל וידאו מתוך מבנים מסוכנים בזמן אסון, ובכך תורמת לעבודת יחידות החילוץ. הרעיון למיזם עלה במוחו במהלך שירות מילואים ביחידת שלדג, כשנשלח לחלץ את ניצולי רעידת האדמה בנפאל ב-2014. כבר אז, בגיל 22, היה במסלול קריירה מואץ, כשהקים חברת נדל"ן, שקונה, מוכרת ומשפצת דירות בתל אביב. אך תמונות הבניינים ההרוסים בנפאל לא הרפו ממנו, והוא החליט להקדיש לכך את חייו המקצועיים. "הבנתי שצריך מוצר כזה", הוא אומר. "לא למדתי הנדסה, אבל הכנסתי את עצמי לעולם טכנולוגי כדי שנוכל להשתמש ברחפנים קטנים ולקבל מידע על מה שקורה בתוך הבניין".
רון חבר למהנדס הוותיק ניב שחם, וביחד הם הקימו את EyeRon, שפונה לשוק של מכבי אש ומשטרה בארה"ב ויוצרת סביבה באזז מסקרן. לחברה חמישה עובדים. עד היום פעלה במימון עצמי וכעת היא מסיימת סבב גיוס ראשון. "זה קשה, אני לא רוצה למכור שהכל זוהר ויפה, בטח לא בעולם החומרה", אומר רון. "קשה היום להביא משקיעים למשהו שהוא לא תוכנה, אבל אנחנו באים עם המספרים – באמריקה נהרגים מדי שנה 154 כבאים ו-165 שוטרים, עשרות אלפים נפצעים ומיליונים בסכנה יומיומית רק מכניסה למבנים מסוכנים שלא לצורך".
בינתיים זכתה EyeRon במענק באקסלרטור היוקרתי Mass challenge. "זכינו עם עוד ארבעה סטארט-אפים במענק של מיליון דולר, שהקרן מחליטה איך לחלק בין כולנו", הוא מספר.
במקביל חובש רון כובע נוסף, אמן עם קריירת ציור בינלאומית. מה שהתחיל כתחביב, הפך למותג – N.K.R, כשציורי ענק שלו, פורטרטים של דמויות פופ, נמכרו לאיל ההון הטקסני טרבור פרלמן ולמארק קיובן, יוצר הריאליטי "הכרישים" והבעלים של קבוצת הכדורסל דאלאס מווריקס. "התחלתי לצייר סתם לעצמי, לא למדתי את זה, ועם הזמן הצטברו לי ציורים, ורציתי למכור אותם רק כדי לפנות מקום", הוא משחזר, "מכרתי ציורים באתר שלי, ואז חברים הכירו לי את אליין פרלמן, אספנית אמנות, והיא מקדמת אותי. בחודש מרץ הקרוב משיקים תערוכה שלי בדאלאס, ואחד הציורים מוצג במוזיאון התנ"ך שם. זה הכניס לי צבע לחיים. היום אני מבין שהחיים הם ערימה גדולה של חוויות, ואסור לנו לוותר על הזדמנויות".