200 אלף איש הזיעו, התלכלכו והותשו בחמש השנים האחרונות בזכות שלמה למפרט – והוא רוצה עוד. השאיפה שלו לגייס עוד מאה אלף מיוזעים בשנה הקרובה, שיתנדבו בחקלאות במסגרת הפרויקט שלו, "מתחברים לאדמה". "אנחנו פרוסים בכל הארץ, עובדים עם 500 חקלאים מהערבה ועד רמת הגולן", הוא אומר. "המטרה שלנו היא שכל חקלאי בארץ יוכל להיעזר בנו".
החקלאים בישראל, הוא מסביר, סובלים ממצוקה כלכלית וממחסור בידיים עובדות. "אנחנו בסכנה גדולה שלא יהיה להם דור המשך, שאף אחד לא ירצה להיות חקלאי בעתיד. יש לנו שתי מטרות – גם לחזק אותם פיזית, במיוחד בתקופות של פיקים, כשהם צריכים 50 או 70 ידיים עובדות, וגם לחזק אותם מנטלית. הם שומרים על גבולות הארץ שלנו וסובלים מהרבה פשעי חקלאות כמו הצתות. פעם זו היתה משימה לאומית, ליישב ולגור בפריפריה, היום הוא הפך להיות האחרון, המלוכלך, המזיע. אני רוצה לשנות את זה".
את השינוי מוביל למפרט באמצעות קבוצות של מתנדבים שמגיעים מבתי ספר ומיחידות צבאיות, קבוצות מחו"ל וגם אנשים פרטיים שרוצים להתנדב. הוא גם ייסד את פסטיבל הבציר ופסטיבל המסיק, שהביאו למעלה מ-10 אלף משתתפים לבצור ולמסוק ולסייע לחקלאים.
למפרט, נשוי ואב לתינוקת, לא מגיע מרקע ירוק – הוא גדל במעלות וכיום גר ביישוב מצפה אביב. את הפרויקט הגה דרך תנועת "השומר החדש", שבה הוא מועסק מאז השתחרר מהצבא. "הרעיון התחיל כבר בצבא, שירתתי בשלדג והרגשתי שגם לאנשים הכי טובים במדינה שנמצאים סביבי אין מושג למה אנחנו בעצם כאן, במדינה הזו", הוא אומר. "כשהשתחררתי רציתי להתעסק בחיבור של אנשים למקום. בהתחלה חשבתי שטיולים היא הדרך לעשות זאת, אבל אז נזכרתי איך נהניתי לקטוף מנגו בכנרת בתור נער, והבנתי שעבודה היא הדרך האמיתית להתחבר. הגעתי ל'שומר החדש', ארגון שמטרתו סיוע לחקלאים – והפרויקט שלנו הפך לאימפריה. אם אחוז אחד מהמתנדבים שאנחנו מביאים יישאר בחקלאות – אני אהיה מאושר".