שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook
לוגו פורבס ישראל

40# עליזה בלוך

ראשת העיר בית שמש

הבחירות לראשות העיר בית שמש בשנת 2018 היו מותחות עד הרגע האחרון. לאחר ספירת קולות החיילים פינה את מקומו ראש העיר החרדי, משה אבוטבול, לטובת ד"ר עליזה בלוך, אשת חינוך דתית לאומית, שמנסה לאחד בכל יום בין מגוון האוכלוסיות השונות בבית שמש – חרדים, דתיים לאומיים, חילונים ועולים חדשים.

"שאיפתי היא להוביל בעיר בית שמש חינוך לאחריות של כל המגזרים בעיר, כשהמשימה היא לא רק ביטול החומות, אלא גם בניית הגשר", אומרת בלוך. "בית שמש היא עיר של קהילות ואנחנו מאפשרים לכל קהילה קיום בכבוד, יוצרים שיתופי פעולה ואחריות משותפת – ואז לא רק שמוסר החסם, אלא גם נבנה הגשר".
והגשר הזה, אותו מנסה בלוך לבנות – מעורר לא פעם סערות אותן היא מנסה להרגיע. כך היה, למשל, לאחר ההחלטה האחרונה של ועדת השמות בעירייה שהחליטה להנציח את גיבורות וגיבורי ישראל בשמות הרחובות בשכונת "נווה שמיר" בעיר.

חברי המועצה החרדים התנגדו למהלך, והדרך של בלוך לבנות את הגשר המדובר היתה באמצעות פשרה: שמות המשפחה (של גברים ונשים כאחד) יהוו את שמו הרשמי של הרחוב, ואליו יצטרף בשלטים השם המלא עם ציון פועלה של האישיות. כך שהרחוב על שם חנה סנש ייקרא באופן רשמי רח' סנש, ובשלטי הרחוב יוסבר שהוא על שמה של חנה סנש.

אל קשיי הניהול היומיומיים בעיר הצטרפה השנה גם מגפת הקורונה שהכתה בעיר בעוצמה. בית שמש הוכרזה לא פעם כעיר אדומה ובלוך נאבקה על מנת שהחיים בה יתנהלו ככל האפשר באופן רגיל. "העיר בית שמש ייחודית תמיד, גם בימי שגרה. בתקופת הקורונה ייחודיות העיר צפה שבעתיים", היא אומרת. בעיר יש את כל מגוון הקהלים בחברה הישראלית. לא רק חרדים, דתיים לאומיים וחילונים, אלא כל מגוון הציבור החרדי, כל קשת הציונות הדתית וכך גם ביחס לציבור החילוני. מנעד הקהילות מצריך מנעד של טיפול בתחום חינוך, רווחה, הסברה ועוד".

בלוך (53) שימשה כמחנכת וסגנית מנהלת בבית ספר בירושלים, סייעה להקים את החטיבה העליונה בתיכון ברנקו וייס בבית שמש, היתה מנהלת בית הספר במשך 14 שנה ואחר כך שימשה כמנהלת רשת ברנקו וייס, המונה 29 בתי ספר תיכוניים ברחבי הארץ. על פעילויותיה זכתה ב־2014 בתואר "אשת השנה" של ארגון הנשים הדתיות, אמונה. היא גם זכתה בפרס רוטשילד לחינוך ובפרס מוסקוביץ' לציונות.