הרחפת הזעירה שפיתח כנער וגם ה”עגולוקו”, הסודוקו העגול שהמציא ומכר ל”ישראל היום” תמורת אלפי שקלים בגיל תיכון – היו בקלות יכולים להיות תחילתה של קריירת מהנדס וממציא. אבל החיים הובילו את יהודה טאוב דווקא לתחום הפיננסים.
בתחילת 2018, כשהוא רק בן 28, יזם והקים טאוב יחד עם שני שותפים את חץ ונצ’רס, קרן של 55 מיליון דולר המשקיעה בסטארט־אפים בתחילת דרכם. “אני אוהב להתעסק בתכל’ס”, הוא אומר. “אני הכי נהנה לעבוד עם הסטארט־אפים. השיחות עם ה־CTO על הטכנולוגיה – זה כיף, לשבת עם המנכ”ל על המודל העסקי – זה כיף”.
את דרכו בעולם הפיננסי החל בקרן הגידור הבריטית Lansdowne, שם שימש כאחראי דאטה. כשחזר לישראל, לאחר מספר שנים באנגליה, למד תואר ראשון בכלכלה ובמנהל עסקים במרכז הבינתחומי, הספיק לעשות חילופי סטודנטים ב־The Wharton School בפנסילבניה, אחד מבית הספר לפיננסים הטובים בעולם, ובמקביל המשיך לעבוד בקרן הבריטית, עד שהקים את הקרן העצמית.
חץ ונצ’רס כוללת תשעה עובדים: שבעה במשרדי החברה בשרונה, תל אביב ועוד שניים בבריטניה. הקרן שגייסה הון ממשרדים משפחתיים בבריטניה ובאירופה ומתאגידים וגופים פיננסיים, השקיעה עד כה בתשע חברות סכום מצטבר של כ־25 מיליון דולר, ביניהן Trigo המאפשרת לחנויות ולמרכולים לעבוד ללא קופאים וקופות (המייסד, דניאל גבאי נכלל גם הוא ברשימה השנה). לדברי טאוב, ההשקעה בחברות בתחילת דרכן אמורה לסייע להן בצורה לא פרופורציונאלית. “רק כך אנחנו נכנסים תחת האלונקה בצורה משמעותית”, הוא מסביר ומספר שהחלו בתהליכים לגיוס קרן שנייה.
נסיונו הצבאי בן החמש שנים, גם במסלול קרבי וגם ביחידת מודיעין מובחרת, סייע לו לחבר ספר למועמדים לשירות ביטחון: “ספרון לחייל” (בהוצאת ידיעות ספרים) שבו מקובצות עצות מעשיות על ההיבטים השונים של השירות הצבאי. טאוב גם מעביר הרצאות על חשיבה יצירתית ומתנדב בעמותת טק־קריירה הפועלת לשילוב יוצאי אתיופיה בהייטק הישראלי.