“עולם הבינה המלאכותית עובר היום את מה שעולם התוכנה עבר לפני 30־20 שנה. חברות מנסות להבין איך אפשר לייצר סטנדרטיזציה בתהליך של פיתוח מודלים“, אומר יוחאי אטון, מייסד שותף ומנכ"ל Cnvrg.io.
כשאטון אומר “מודלים" הוא מתכוון לתוצר החיבור בין מאגרי מידע גדולים (נניח סריקות CT) ובין אלגוריתם מתאים שהוגדרה לו משימה (למשל לזהות האם הסריקה עם סבירות גבוהה לגידול סרטני).
בסופו של דבר, בהנחה שמגיעים לתוצאות טובות, המודל יכנס לסביבת production (חלק ממערכת אחרת/אפליקציה/וכו') ואז יהיה אפשר להשתמש בו בסביבה אמיתית – ובמקרה הנ"ל, יעזור לרופאים לקבל החלטות טובות יותר.
"המטרה שלנו היא להיות סוג של מערכת הפעלה לבניית מודלים של בינה מלאכותית ואנחנו בדרך לשם", מסביר אטון. “הפלטפורמה שבנינו עוזרת בכל התהליך – החל במחקר של דאטה, דרך אלגוריתמים – ועד לשלב של מודלים ב־production".
Cnvrg.io, שהוקמה ב־2017 על ידי אטון ושותפתו לאה קולבן, ביצעה שני סבבי גיוס. הראשון בהובלת קרן JVP ובהשתתפות קווין ברמייסטר, מהמשקיעים ראשונים ב־Skype, ופרשנט מאליק – ממייסדי הדאטה בייס Cassandra, והשני, לפני מספר חודשים, בהובלת קרן Hanaco ובהשתתפות JVP. בסך הכל גייסה החברה עד היום 8 מיליון דולר. היא מחזיקה משרדים בירושלים, תל אביב וניו יורק, בהם מועסקים כ־30 עובדים.
בין לקוחות החברה נמנים סטארט-אפים מתחום הבינה המלאכותית, אך גם גופים ביטחוניים, חברות מטוסים כמו Airbus, חברות גיימינג, ודאטה.
אטון גדל במבשרת ומשתעשע בתכנות כבר מגיל שבע. בתיכון כבר מכר מוצרים שבנה ולאחר שחרורו מהצבא החל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה העברית. הוא סיים רק שנה אחת, אבל הספיק להקים במהלכה מעבדת חדשנות באוניברסיטה.
“אני מאוד אוהב לבנות דברים”, הוא אומר. “בהתחלה חשבתי שאני אוהב לבנות רק תוכנות, אבל היום אני נהנה גם מבנייה של חברה”.