ליעם קימל לא אוהב לנוח. עוד לפני גיוסו לצה”ל הספיק להשתתף במחקר במכון ויצמן שעסק בהתפתחות המוח, להשתתף בתוכנית מחקר בינלאומית ב־MIT, ולזכות במקום הראשון בתחרות הפיץ’ של הטכניון. בתיכון הוא שימש כמנכ”ל של קבוצת הרובוטיקה GreenBlitz4590 בכפר הירוק – קבוצה של כ־70 תלמידים איתה זכה בתחרות ארצית ובפרס Engineering Inspiration היוקרתי בתחרות בינלאומית שנערכה בארה”ב.
לאחר התיכון השתתף במחקר של מכון ויצמן על התפתחות המוח והפרעות נוירולוגיות ובסיומו טס שוב ל־MIT, הפעם כדי לקחת חלק בתוכנית יזמות DMARS, הנדסה מולטי-דיסציפלינרית לחיים במאדים. כשחזר לישראל התגייס לתוכנית פסגות ביחידת מפא”ת בצה”ל, והחל במסלול עתודה לתואר ראשון ושני בטכניון: הנדסת תוכנה ומדעי המחשב וביוטכנולוגיה. “אני מקווה לשרת בצה”ל בתפקיד שישלב בין היכולות הטכנולוגיות לבין היכולות היזמיות שלי, ובהמשך לעסוק ביזמות טכנולוגית דרך האקדמיה או דרך קרנות הון סיכון”, אומר קימל.
הוא נולד בתל אביב ולמד בכפר הירוק בכיתת המחוננים. בסוף החטיבה הצטרף לתכנית "אודיסיאה" – תכנית ללימודים אקדמיים במדעים לנוער, באוניברסיטת תל אביב. התכנית היא מיזם משותף של מרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס, משרד החינוך ומערך הסייבר במשרד רה״מ. שם הוא נחשף לקורסים ומחקרים אקדמיים בתחומי ביוכימיה וביו־רפואה. במהלך הלימודים ערך פרויקט שעסק במציאת שימושים טכנולוגים למחקרים מדעיים שונים שהוצג בפני נשיא המדינה. “זה היה הרגע המכונן שבו הבנתי שאני אוהב את התחום ורוצה לעסוק בו”, הוא אומר.
היום, במסגרת לימודיו, הוא מנהל מחקר בהנחיית פרופ’ תום שמש שבמסגרתו הוא מנתח וממיין את סוגי התאים בעור על ידי הבנה של האינטראקציה ביניהם, כמו למשל, הבנה של תופעות כמו סרטן העור. במקביל, הוא לוקח חלק פעיל ב”אסכולה”, ארגון הבוגרים של מדעני העתיד, מייעץ לארגונים פיננסיים בגרמניה ועובד כיועץ בקרן ההון סיכון Sanara Ventures.