רועי אליהו הרגיש כל כך בטוח עם הרעיון שהיה לו ביד – מערכת בינה מלאכותית שיודעת לזהות תקיפות של API – עד שהוא עזב את לימודי מדעי המחשב, את העבודה, המשפחה והחברים ועלה על מטוס לסיליקון ואלי.
כל אפליקציה בטלפון שלנו, במחשב, במכשירים חכמים, מתקשרת ומעבירה מידע באמצעות מה שנקרא API. מהאפליקציה של הבנק שלנו, דרך האינסטגרם, ועד לוואטסאפ. ״זה הצינור שמחבר בין כל המכשירים בעולם לחברות", מסביר אליהו, יוצא יחידת הסייבר מצו"ב. "בלי API אין חדשנות, אין שירותי בנקים אונליין, אין מכוניות אוטונומיות, אין חברות SaaS".
אחרי התחלה רעועה בארה“ב, הצליח אליהו להתברג לאקסלרטור Y Combinator היוקרתי, ממנו יצאו בין היתר Airbnb ו־Dropbox. שם גם פגש את שותפו האמריקאי מייקל ניקוסיה, בוגר Adallom הישראלית שנמכרה למיקרוסופט ב־2015. ביחד החליטו להקים ב־2016 את Salt Security.
אליהו נמשך ליזמות מגיל צעיר, או כפי שהוא קורא לזה “אפילו כשעוד לא ידעתי שקוראים לזה יזמות“. הוא החל לעבוד בתכנות כבר בגיל 10, המשיך עם זה בתיכון ביבנה כשזכה בתחרות בניית רובוטים אוטונומיים והמשיך אחרי צבא, אז הקים מעין מכינה ללימוד סייבר עבור צעירים שרוצים להתגייס ליחידות הסייבר העיליות של צה״ל.
המערכת של Salt לומדת לזהות את התנהגות ה־API של החברה, יודעת לנטר את כל הפעולות שמתבצעות מאחורי הקלעים ולזהות תוקפים ותקיפות.
עד כה גייסה החברה 10 מיליון דולר שמאפשרים לה להמשיך לצמוח, בין היתר מהאקסלרטור שבו התחילו Y Combinator וממשקיעים פרטיים כמו מריוס נכט (ממייסדי צ'ק פוינט), קרן SCapital של חיים סדגר (מייסד סקויה ישראל) ואיה פטרבורג.
מטה החברה נמצא בפאלו אלטו, אך הפיתוח ומרבית העובדים (17 מתוך 25) יושבים בתל אביב. לחברה נציגים גם בניו יורק, בוסטון ויוטה.
בין לקוחותיה (שמגיעים למספר דו ספרתי) נמצאים כמה שמות גדולים כמו פורד, Finastra וגם חברות טכנולוגיה של יזמים ישראליים, כמו Gett ו־AppsFlyer.