שון גלנצן רק בן 18, אבל הוא כבר מתנהל כמו בוס גדול. גלנצן הוא מייסד שותף וה־CTO של סטארט־אפ הבינה המלאכותית AiDock ומנהל באופן ישיר 11 עובדים. “כולם מכבדים אותי, מקשיבים ומתייעצים איתי”, הוא מספר.
הסטארט־אפ, שהקים ביחד עם אביו אדי, מכוון לחברות שילוח כדוגמת UPS, FedEX וגם חברות קטנות יותר, ומסייע להן בתהליך של עמילות מכס. “התהליך מתבצע כדי שהמדינה תדע מה מכניסים אליה, אם זה בכלל חוקי וכמה צריך לשלם על זה”, מסביר גלנצן. “החלק הכי קשה זה להבין מה שולחים, כי כל ספק יכול לכתוב מה שבא לו בתיאור המוצר. פה נכנסתי ואמרתי שאפשר לבנות מודל של בינה מלאכותית שיודע לזהות את המוצרים, יכול להגיד כמה מכס אמורים לשלם והסכום יתווסף בהתאם למחיר”.
סיפור חייו יוצא הדופן של ילד הפלא מרחובות החל בכיתה א’, כאשר המורים קראו להוריו וטענו שהוא מפריע בשיעורי חשבון. “הוא מפריע כי הוא יודע כבר את כל החומר”, אמר אביו למורה ובאמת עד סוף כיתה ו’ גלנצן סיים כבר בגרות של 5 יחידות במתמטיקה, בעוד חבריו לכיתה עוד מתקשים בלוח הכפל.
בזכות זה התקבל לתוכנית "אודיסאה" לממציאים ומדענים צעירים של אוניברסיטת תל אביב, מרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס, משרד החינוך ומערך הסייבר במשרד רה״מ, והחל תואר ראשון בפיזיקה ומדעי המחשב. היום הוא כבר עובד על מחקר במאיץ החלקיקים בשווייץ – בדרך להשלמת תואר שני.
בשנה שעברה החלו שון, אביו והשותף השלישי ב־AiDock, תומר שמיר, פיילוט עם UPS, שהוכתר בהצלחה. במקביל ביצעו שני סבבי גיוס וגייסו כ־1.3 מיליון דולר.
“להקים חברה עם אבא זאת חוויה שאי אפשר לרכוש במקום אחר”, אומר גלנצן. “אני נהנה מהעבודה כל יום. למדתי הרבה, עניינים פיננסים, משפטיים, כישורי ניהול. באופן כללי, החוויה הזאת מאוד בונה”.
לבית ספר אגב, הוא מגיע רק ארבע שעות בשבוע – שלוש שעות אזרחות ושעה ספורט, אלו הבגרויות היחידות שנותרו לו. בשאר הזמן הוא מתרוצץ בין משרדי החברה שברחובות ובין אוניברסיטת תל אביב. בין לבין הוא גם משחק קאונטר סטרייק במחשב עם החברים. בכל זאת, מדובר בילד.