אופיר הרפז לא נופלת לטייפקאסט המוכר של מומחי סייבר – כאלה שמגיל 12 כבר מוצאים פרצות בארגוני ענק ובגיל 18 מתייצבים בשערי יחידת מודיעין טכנולוגית.
היא אמנם עשתה תואר במדעי המחשב, אך שילבה אותו עם בלשנות. היא יכולה לשבת שעות ולהתאמן בפסנתר ומצד שני לחקור יום שלם אודות וירוס.
אך למרות הפרופיל יוצא הדופן שלה, הרפז, חוקרת בחברת Guardicore, נחשבת היום לאחת מחוקרות תקיפות הסייבר המבטיחות ואף זכתה בתואר היוקרתי Rising star של SC Magazine, על חשיפת פעולות סייבר ברחבי העולם ושיתוף קהילת הסייבר בתובנות.
לתחום הגיעה דרך קורס שאליו נרשמה לאחר לימודיה. "זאת דלת משמעותית לאנשים שלא עסקו בזה אף פעם", היא מספרת. ומאז שהחלה היא לעסוק בתחום, הפכה למעיין מתווכת של עולם הסייבר לאוכלוסיות שונות.
היא פתחה אתר, שבו היא מעבירה את הידע הלאה. "חלק גדול מהעניין זה איך להנגיש את העולם לאנשים שלא קיבלו אותו בהכשרה צבאית, כי לא כולנו היינו ב-8200 ואין סיבה שמוחות כל כך חזקים יישארו בחוץ. הדבר הזה גרף תגובות מאוד חיוביות", היא מספרת.
להרפז חשובה הפעילות החברתית. היא מעידה על עצמה שהיא "טבעונית אקטיביסטית" וכן, פועלת רבות למען קידום נשים בתעשייה במסגרת קהילת "באות" – קהילה של 2,000 נשים מהתעשייה הטכנולוגית, שמנסות לצאת מאזור הנוחות ולהיחשף לאתגרים חדשים.
"בהייטק אחוז הנשים נמוך ועל אחת כמה וכמה בסייבר", אומרת הרפז, שאחראית לתוכנית כתיבת בלוגים טכנולוגיים ב"באות". "לכל ממפגש מגיעות 30 נשים ביום שישי בבוקר, לשמונה שעות של כתיבה אינטנסיבית והן מוציאות עשרות של בלוג-פוסטים".
"היתרון שלי הוא בדרך בה אני משדרת את התחום החוצה", היא מודה, "אז אם אעשה משהו יותר גדול בעתיד, זה יהיה בתחום החינוך, האימון וההכשרות בשביל להכניס יותר אנשים לתוך המעגל הזה".