הדימוי המסורתי של מנצח שונה מאוד מדמותו של אוריין שוקרון, שכבר בגיל 23 התמנה למנצח ולמנהל המוזיקלי של התזמורת האנדלוסית ״אלמוגרביה״. שוקרון, יליד מעלות תרשיחא, הוא גבר מזרחי, דתי וצעיר: ההפך המוחלט ממה שניתן להעלות על הדעת כשחושבים על מנצח. על אף שבביתו שמעו בעיקר את שרית חדד, שלמה וארצי ואייל גולן, הוא נמשך מילדות למוצרט ובאך, וקרא פרטיטורות להנאתו. החיבור הזה, בין היכולות הקלאסיות, הבקיאות בכלייזמרים ובפיוטים, וכמובן – החזנות, הופכת אותו לאחד המוזיקאים החשובים המעניינים כרגע בישראל.
תחת שרביטו שיתפה התזמורת האנדלוסית פעולה עם ישי ריבו, חנן בן ארי, שלמה גרוניך ואמנים נוספים, וזכתה לפופולריות מרגשת במיוחד עם קליפ שאותו הפיק ועיבד מוזיקלית שוקרון, בהשתתפות מאות משתתפי תגלית. "הבאנו שלום עליכם", שצולם בשדה התעופה בן גוריון, צבר כבר כמעט 8 מיליון צפיות ביוטיוב, ובעקבותיו הוזמן שוקרון לשתף פעולה עם הקהילה הנוצרית בהוואי ובברזיל, ואף כתב יצירה שמבוססת על פסוקי תהילים (״פתחו לי״) לפסטיבל ישראל שביצעה התזמורת הסימפונית ירושלים.
שוקרון יצא לדרכו המוזיקלית כשהמורה למוזיקה בבית הספר היסודי שלו זיהתה את הפוטנציאל (והוא בכלל ניגן על דרבוקה) והציעה להוריו לשלוח אותו ללימודי פסנתר. במהלך השירות הצבאי (בו שירת כפסנתרן והמעבד מוזיקלי של החזן הראשי של צה"ל) התחיל לחפש מקום ללמוד בו ברצינות, והגיע לאקדמיה למוזיקה בירושלים, שם – בניגוד לכל הציפיות – סיים את לימודיו בהצטיינות וזכה בפרס נשיא האקדמיה. הוא הקים במעלות את "קול התור", מקהלה שהוקדשה לחזנות ופיוט.
בתזמורת האנדלוסית הוא מנגן מנעוריו, וכשהיה בן 23 פנה אליו המנצח עמאד דלאל והציע לו לרשת אותו. שוקרון המופתע קיבל את ההצעה בהתרגשות רבה, ושואף להרחיב את הקהל ואת ההופעות. במקביל כתב מוזיקה למופע "הבנויה" וקברט "לפני בוא – קברט גאולה".
שוקרון למד לתואר שני בתוכנית המצוינות של האקדמיה למוזיקה על שם פרנץ ליסט בבודפשט וכיום הוא עסוק בכתיבת מוזיקה לתיאטראות הגדולים, עובד על אלבום משלו, ורוצה להמשיך וליצור. ״אני רוצה להמשיך וליצור במקומות שבהם המוזיקה משפיעה ופותחת את הלב – בשנים הקרובות ובהמשך החיים״, הוא אומר.