ביולי 2019 הגיעו לארץ כ־400 תלמידים מבריקים מ־80 מדינות כדי להשתתף באולימפיאדת הפיזיקה השנתית. משלחת ישראל, שכללה קבוצה מצומצמת של תלמידים מצטיינים, סיימה עם הישג מרשים של חמש מדליות – אחת מהן, מוזהבת, ענד בגאווה איל וולך. זו לא היתה המדליה הראשונה שלו.
וולך, שנולד וגדל בהוד השרון הספיק להשתתף בארבע אולימפיאדות פיזיקה, שתיים באסיה ושתיים בינלאומיות, כשבאחרונות זכה במדליית זהב. לא רבים משתתפים ביותר מאולימפיאדה אחת, ווולך הוא הישראלי השני בסך הכל שזכה בשתי מדליות זהב באולימפיאדה הבינלאומית.
"השנתיים האחרונות בהן השתתפתי היו השנתיים הכי טובות של נבחרת ישראלית בהיסטוריה", הוא מספר. "ישראל עקפה את כל מדינות מערב אירופה והיתה שניה במערב רק לארה״ב – שמינית בסך הכל".
וולך אובחן בכיתה ב׳ כמחונן ושולב בתוכנית ״נוער מוכשר במתמטיקה״ של אוניברסיטת בר אילן, במסגרתה הוקפץ כיתה וניגש כבר בגיל 12 לבגרות 5 יחידות במתמטיקה. הוא החל ללמוד לתואר ראשון במתמטיקה ופיזיקה וסיים אותו בגיל 15. היום, כשהוא רק בן 17, הוא מסיים את התואר השני בפיזיקה שבו התמקד במחקר של מערכות פיזיקליות קרות מאוד ובהתנהגויות של מוליכי על.
וולך השתתף במרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס, שמוביל יחד עם משרד החינוך, את הכשרת הנבחרות הישראליות להשתתפות באולימפיאדות הבינלאומיות. כיום, הוא חבר ב"אסכולה", רשת הבוגרים של מרכז מדעני העתיד.
״סיימתי את לימודי בחטיבה בכיתת נחשון, כיתה למצויינות חברתית, ומשם המשכתי למסלול מחוננים בבר אילן ועסקתי בתחומים שמעניינים אותי והביאו לי סיפוק והנאה", הוא מספר ומוסיף כי "בתוך כל זה הצלחתי גם למצוא זמן לחיים אישיים ולחברים״.
כיום, הוא מתחיל לעבוד על דוקטורט ובמקביל מדריך צעירים אחרים שניגשים למחנות האימונים במסגרת המיונים לנבחרת ישראל לאוליפיאדות הפיזיקה הבינלאומיות.
בעוד כשנה הוא צפוי להתגייס לצה״ל ובינתיים לא חושב על העתיד הרחוק. ״אני רק בן 17 ובגלל זה יש לי את הפריבילגיה לא להחליט כרגע מה אני רוצה לעשות הלאה. אני נהנה ממה שאני עושה ובהמשך אחליט לאיזה מסלול אני רוצה להתחייב, אקדמיה או הייטק״.