אחרי שסיימה יעל מלצקי את לימודיה במרכז הבינתחומי הרצליה, הגיעה לנהל את הקהילה ב-WeWork, והיתה חלק מצוות ההקמה לתשתית החברה בישראל. "מנעד ההיכרות הרחב עם עולם הסטארטאפים, וההבנה של הכלכלה הלאומית והחשיבות של הקשרים הבינלאומיים, גרמו לי להגיע לאתגר הבא שלי", משחזרת מלצקי. התובנה לא איחרה להגיע: הקמת האקוסיסטם הישראלי של העיר החכמה וקהילת החדשנות המוניציפאלית, מייסודם של משרד הפנים, משרד הכלכלה וישראל דיגיטלית.
כיום משמשת יעל כמנהלת חדשנות, אקוסיסטם וסטארטאפים ב-CityZone, מעבדת חדשנות ושדה הניסוי החי הראשון בישראל לטכנולוגיות אורבניות, שהוקמה בשותפות בין עיריית תל אביב יפו, אוניברסיטת תל אביב ופארק עתידים תל אביב. ״CityZone מפעילה תוכנית לסטארט-אפים צעירים במסגרתה זוכים היזמים למעטפת לוגיסטית, תשתיות, ליווי וחניכה על מנת להתמודד עם אתגרים עירוניים בתחומים שונים", מסבירה מלצקי. "וכן לגישה לשדה הניסויים התל אביבי לטכנולוגיות עירוניות על מנת לפתח את מוצריהם על בסיס נתוני אמת של העיר. בנוסף, במסגרת התכנית אנו חושפים את הסטארטאפים לרשויות מקומיות נוספות בארץ ובעולם, ובאופן זה מסייעים להם לצמוח בשווקי היעד שלהם״.
הפרויקטים מגיעים מכל תחומי החיים העירוניים: תחבורה, פרטיות, קשישים, מרחב ציבורי, איכות סביבה, קהילה, תכנון ערים, ביטחון ועוד. היכולת ליצור שיתופי פעולה בין בכירים ברשויות מקומיות, גופי ממשלה, חוקרים מובילים מהאקדמיה וכמובן גופים וחברות גדולות בסקטורים השונים של אומת הסטארט-אפ, מציבים את מלצקי בצומת השפעה משמעותי.
במקביל מובילה יעל את תחום הקשרים העסקיים בתכנית המנטורינג "W2W8200" במסגרתה נוצרים קשרים וחיבורים בין משתתפות התכנית להזדמנויות בתחום חדשנות והיזמות.
בעתיד מתכננת מלצקי להתמקד בקידום יזמות נשים בישראל. "המקום המרכזי שתמיכה נשית תפס בחיי הבהיר לי עד כמה גדולה ההשפעה שיש למגוון והשוני המגדרי בכלכלה, ביזמות ובחדשנות הישראלית בפרט", היא אומרת. יעל מאמינה שהחיבור בין המגזר הציבורי והרשויות המקומיות בפרט, בהן מתקבלות ההחלטות שמשפיעות על כולנו, לבין השדה הטכנולוגי, היזמי ופורץ הדרך הוא הנקודה הארכימדית אליה יש לכוון את מירב המאמצים ועל ידי כך לחבר העתיד להווה. זאת על מנת להבטיח איכות חיים, סביבה חכמה ונעימה לכולם ובעיקר, מיצוי הפוטנציאל של המוח הישראלי, הגיאוגרפיה הישראלית והכלים הבינלאומיים.