כשחושבים על מערך אבטחת המידע בחברת ענק, קשה לדמיין את כמות האתגרים שבפניהם הוא עומד. לאינטל, למשל, יש למעלה מ־120 אלף עובדים ברחבי העולם ולמעלה ממיליון עמדות קצה הנתונות בפני סכנות. על הגנת שטח הגזרה העצום הזה אמונים שלושה צוותי אבטחת מידע: אחד בארה“ב, אחד בהודו ואחד בישראל, אותו מנהלת מישל לוי.
“אנחנו כמו חיילים בגבול“, היא אומרת. “כמובן שמאחורינו יש אדריכלי אבטחה ואנשי מקצוע אחרים, אבל אנחנו קו ההגנה הראשון. אם בחברות אחרות התחום הזה מחולק לשכבות, באינטל אנחנו ‘משטיחים‘ את הכל. אנחנו חבורה אחת שנועדה לפתור במהירות כל אתגר ומתקפה בלי שיעברו ידיים משכבה לשכבה“.
את צוות האבטחה הישראלי, המונה כיום תשעה עובדים (וצפוי לגדול ל־16) הקימה לוי לפני שנה וחצי בחיפה. בקרוב יעבור הצוות לבניין החכם של אינטל המוקם בפתח תקווה.
כילדה הצטיינה לוי בכל דבר שבו נגעה. היא השלימה בגרות של 10 יחידות לימוד טכנולוגיות, השתתפה בחוג פיזיקה במכון ויצמן, אך בכלל חלמה לשרת כמורה חיילת. לצה“ל היו תוכניות אחרות והוא שיבץ את לוי ב־8200. לאחר השחרור עבדה בחברת המודיעין IOTT ונחשפה יותר ויותר לסייבר. צ‘ק פוינט היתה התחנה הבאה, שם ניהלה צוות המספק שירותי הגנה לחברות אחרות. משם עברה לאינטל.
במקביל לעבודתה לומדת לוי מדעי החברה ויחסים בינלאומיים באוניברסיטה הפתוחה. גם שם ממשיך קו ההצטיינות שלה. לוי גם משקיעה מזמנה לתרומה לקהילה ומתנדבת בעמותת “לא עומדות מנגד“, המסייעת לנשים לצאת ממעגל הזנות.
לדבריה, הסוד להצלחה הוא העקשנות: “כמו שאני לא יכולה לקבל פחות מ־90 במבחנים, אני גם לא יכולה לסבול מצב שעובד שלי לא מרוצה, ואין מצב שתהיה מתקפה בלי שהיא תקבל מענה“.