לאור העניין שגילה בסייבר מגיל צעיר, ולימודים תיכוניים מורחבים במחשבים – היתה דרכו של גור־זאב סלולה אל תפקיד סייבר ביחידת 8200. אחר כך עבד ב־ C4 סקיוריטי, שם הקים את מחלקת הסייבר ההתקפי (שהפכה לאחר שנמכרה, למחלקת הסייבר ההתקפי של אלביט). בשנת 2017 הקים יחד עם דימה פוטחין את CyCognito.
CyCognito עורכת הדמיות של מתקפות על ארגונים, מבלי שהארגון יצטרך להתקין דבר ומבלי שיספק ל־CyCognito אף פרט מידע. "אנחנו יודעים להראות לארגון בפגישה הראשונה ממש, מבלי לעשות שום הכנה, בדיוק איך תוקפים יכולים לתקוף אותם תוך שעה אחת", מציין גור־זאב.
הטכנולוגיה של החברה סורקת 3.5 מיליארד התקנים חכמים ומחשבים שמחוברים לרשת האינטרנט בכל העולם, כשהיא מתמקדת במה שתוקפים יכולים לראות. בנוסף, מייצרים בחברה מודלים גרפים למיפוי הקשרים בין כל ההתקנים החכמים והמחשבים בעולם. המיפוי הזה אינו דבר חד פעמי, הוא מתפתח כל העת באמצעות הליך אוטומציה שפיתחה החברה, כך הוא נותר עדכני כל העת. באמצעות המיפוי המדויק יכולה CyCognito לקבל בכל רגע את מפת האיומים על ארגון מסויים. "אם אתה לא נועל את הדלת האחורית בבית שלך, יש סיכוי גדול שאתה לא זוכר שהיא קיימת, ודווקא משם יכנסו", מסביר גור־זאב.
"חברות מרובות נכסים דיגיטליים זה עולם מעניין", הוא אומר. "לא הבנתי עד להקמת החברה שהשוק האזרחי לא בנה פתרונות לרשתות מרובות נכסים – אלא רק כלים נקודתיים. אם מתבוננים על חברות שיש בהן מיליונים של נכסים, אז ברור שכמעט בלתי אפשרי למפות אותם. אבל אפשר לעשות אוטומציה לתהליך, ולהסתכל על כל התמונה מנקודת המבט של התוקף – אנחנו עשינו את זה".
"יתרון לא הוגן"
ל־CyCognito עשרות לקוחות בכל העולם, בעיקר בארה"ב ובאירופה. על הלקוחות של השירות נמנות חברות ענק כמו תאגיד התקשורת Altice של פטריק דרהי (חברת האם של HOT) ו־Wipro ההודית, המספקת שירותי מידע. עד היום גייסה החברה 23 מיליון דולר, בשני סבבים, בהובלת LightSpeed Sorenson Ventures ו־UpWest Labs.
גם ג'ון תומפסון, יו"ר מיקרוסופט ומנכ"ל סימנטק לשעבר השקיע בחברה. את גור־זאב זה לא מפתיע: "כשחברה יודעת להגיד לך, כבר בפגישה הראשונה, איך אפשר לתקוף אותך – יש לה יתרון עסקי 'לא הוגן' בשפת הסטארט־אפים, במיוחד כשאתה יכול להרחיב את המאגר כל הזמן – אז זה הופך להזדמנות עסקית עצומה".
56 עובדים מועסקים היום בחברה, 45 מהם בישראל ו־11 בפאלו אלטו בארה"ב. הפיתוח כולו מתבצע כאן, והמכירות והשיווק בארה"ב.
אין בירה, יש כדורסל
"כשהייתי בן 20 אבא שלי נפטר. הוא היה פרופ' לפילוסופיה של החינוך, ובתור פילוסוף מגיל מאוד צעיר הוא 'חפר' לי מה משמעותי לעשות בחיים", מספר גור־זאב. "אני שמח שלי ולדימה, השותף שלי, יש את הזכות לעשות משהו שלנו נראה כמשמעותי וגם לייצר סביבה משמעותית עבור אנשים אחרים. אם אתה סקרן, ביקורתי ובעל מוטיבציה, אם אתה מוצא תחום שמסקרן אותך ואתה מוכן להשקיע בו הרבה מאוד אנרגיה, וגם לעמוד על כתפי ענקים שעשו דברים לפניך – אתה תוכל לפרוץ גבולות ולעשות דברים ייחודיים, כי אתה מאתגר את מה שסביבך".
גור־זאב, שנבחר השנה גם לרשימת ה־Under 30 האמריקאית, נולד בישראל וגדל בזכרון יעקב, אך לפני כשנתיים וחצי עבר לארה"ב כדי לדאוג מקרוב לצמיחתה של החברה. באותה ההזדמנות גם החל להשתמש בשמו השני רוב (רוברט) במקום "נמרוד", איתו גדל. זה מתאים יותר לסביבה החדשה, על אף שהוא אינו רואה עצמו כאמריקאי, אלא כ"ישראלי שעבר לסיליקון ואלי".
"כשעברתי לא הכרתי אפילו אדם אחד בחוף המערבי", הוא מספר. "היה לנו חשוב לגייס כסף בארה"ב ולהקים כאן את ה־go to market כי האמנו שבתחום שלנו, המשקיעים הכי טובים בעולם נמצאים בסיליקון ואלי, ובאמת, בתוך כמה שבועות הצלחנו (להתחיל) לבנות רשת חזקה עם אנשים סופר רלוונטים".
החיים בחו"ל לא פשוטים, הוא מודה. "אחד הדברים הראשונים שאתה מגלה זה עד כמה יקרים לך המשפחה והחברים בארץ. להקים חברה דורש המון אנרגיה ויש המון אתגרים בתחומים שלא ידעת שקיימים בכלל, וכשאתה עושה את זה 14 שעות ביום, ובדרך כלל שבעה ימים בשבוע – משפחה וחברים זה דבר שנותן המון תמיכה ואנרגיה. מאז שעברתי לכאן זה היה עבודה מסביב לשעון, ברמה שכשסגרנו את סבב הגיוס שלנו אפילו לא יצאתי לשתות כוס בירה כדי לחגוג, כי כבר היו עשרה דברים אחרים דחופים לקדם. על המשבצת של 'בירה עם חברים' בישראל נכנסת עוד פגישה עם לקוח או משקיע או עובד פוטנציאלי".
ובכל זאת, גור־זאב מצליח למצוא זמן בין כל זה לאהבה ישנה שלו מהארץ. "שיחקתי כדורסל מגיל שמונה עד הצבא, ובאופן משעשע חזרתי לשחק כדורסל דווקא אחרי המעבר לארה"ב עם קבוצה ישראלית מאוד מגניבה כאן בעמק הסיליקון. מצחיק כאן, כי כולם עוסקים בטכנולוגיה, אז השיחות בין המשחקים הם על סטארט־אפים, קרנות הון סיכון וטכנולוגיה", הוא מספר בחיוך. "עם הזמן אתה משתדל לאזן את החיים, כי זה מרתון ויש יתרונות בלהיות שפוי".