עבור לא מעט אנשים שנת הקורונה היתה שנה של דריכה במקום, לגילה חייט זה לא קרה. בחודש מרץ 2020 היא השתחררה מהשירות הצבאי ביחידה 8200 כסרן במיל. לאחר שבע שנים במדים, ובאוגוסט כבר פתחה עם שני שותפים – אביתר בן ארצי ואלעד שפיגלמן – את Darrow.ai, שבה היא משמשת כ-CTO.
"המשימה שלנו היא לתקן את עולם המשפט באמצעות מודיעין ובינה מלאכותית", היא אומרת. "גופים רבים מפרים את החוק, אבל עומס המידע ברשת לא מאפשר לאתר את ההפרות ולאכוף את החוק. אנחנו מפתחים בינה מלאכותית שתאתר רשלנות עבור תביעות ייצוגיות. אנחנו מתמקדים כרגע בהפרות חוק בתחום הפרטיות, מתוך הבנה שהתחום הזה משפיע על כולנו, והמענה המערכתי לכשלים בתחום עדיין בחיתוליו", היא אומרת.
"כשחברות מתרשלות בשמירה על מידע פרטי ונמנעות מלפצות את הלקוחות, אנחנו נכנסים לתמונה", היא מסבירה את הרציונל, "מיידעים משרדי עורכי דין על ההפרה ומספקים להם מודיעין חקור ואיכותי על האירוע. בעזרתנו, המשרדים יכולים להגיש תביעה ייצוגית בשם הנפגעים, לתקן את העוול ולהרתיע חברות אחרות ממעשים דומים".
חייט נולדה וגדלה בגני תקווה עם אמא שעלתה לישראל מברית המועצות לשעבר. "כמיטב המסורת גדלתי עם אמא וסבתא בסלון", היא מחייכת. אבל שלא כמיטב המוסרת, אמה לא דחפה אותה ללימודים ריאליים בתיכון, "ובכך עשתה איתי חסד". חייט למדה בבית הספר הכפר הירוק, "ואמא אמרה שהיא סומכת עלי שאעשה מה שאני רוצה ולא מה שהיא תגיד, אז בחרתי בלימודי ביולוגיה ותיאטרון ואת שורת הקוד הראשונה שלי כתבתי בצבא".
לדבריה הבחירה הזו שירתה ועדיין משרתת אותה. "הסיבה שאני מסתדרת בעולם הטכנולוגי ללא רקע ריאלי פורמלי היא לימודי המשחק. עולם העבודה של היום מושתת על תקשורת, אימפרוביזציה ואלתור, והלימודים בהחלט עזרו לי לנווט בעולם הזה".
ובניגוד לחבריה מהיחידה שרובם מוצאים את עצמם בחברות הטכנולוגיה הגדולות מיד אחרי השירות הצבאי עם משכורות עתק, חייט בחרה שוב בבחירה הפחות מקובלת ופנתה ליזמות. "לקיחת הסיכון הזו השתלמה לי בינתיים", היא מעידה. Darrow.ai, שמעסיקה 12 עובדים ופועלת גם בארצות הברית, התקבלה לאחרונה לתוכנית של האקסלרטור האמריקאי הנחשב Ycombinator ויוצאת לגיוס סיד ראשון (אחרי שגייסה למעלה ממיליון דולר בסיבוב פרה-סיד שבו השתתפו בין היתר הקרנות F2 ו-BGV).
"עולם המשפט מיושן טכנולוגית, זה לא נתפס עד כמה", היא אומרת. "אחרי כל מה שקרה בעולם הזה השנה כל הסקטורים בתעשייה צריכים לעשות צעד אחד קדימה. אני מאמינה שנוכל לשנות את המציאות".