שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook
בנק הפועלים
Microsoft
Labs

טל דרורי

27, מייסד ומנכ"ל עמותת יזמות קרבית

שני אירועים, שאין ביניהם קשר, הסיטו את מסלול את חייו של טל דרורי: חבר צוות שלו מיחידת אגוז עזב לאחר השירות את הארץ לקנדה, כי לא הצליח להשתלב בשוק העבודה, וביקור שערך בכנס של יחידת 8200.

"בכנס ראיתי מה כוח של קהילה יכול לעשות. הבנתי שאני רוצה לעזור ללוחמים באותו אופן", הוא אומר. כך נולדה עמותת "יזמות קרבית", שכבר השפיעה על חייהם של 400 לוחמים משוחררים, ועוד ידה נטויה. את העמותה הקים דרורי לפני שנתיים וחצי יחד עם אילנה ארליך, ומטרתה לעזור ללוחמים משוחררים בכל הנוגע להשתלבות בשוק העבודה במקצועות עתירי ידע. היא מתמקדת בשלושה מישורים: חקר עצמי, שכלול ושיפור מיומנויות והכוונה לקריירה ומציאת עבודה.

האינטרס של טל – סטודנט למתמטיקה ומדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב, חוקר בינה מלאכותית במכון וויצמן במעבדה של פרופ' יונינה אלדר ומפתח בחברת סטארט-אפ – הוא כפול: אידיאולוגי ומעשי. 

"כשלוחמים שיוצאים מהצבא הם יוצאים עם המון תכונות אופי חזקות שיכולות לשרת אותם ואת המעסיקים שלהם בשוק האזרחי: התאמה למצבים מורכבים, קריאת המציאות, עבודת צוות. הבעיה היא, שהחברות מעדיפות אדם עם ניסיון ולא מבינות את היתרונות שיש ללוחמים. גם הלוחמים עצמם לא יודעים לתרגם את היכולות שלהם ליתרונות בשוק האזרחי. כאן אנחנו נכנסים לתמונה, ומלמדים אותם לספר את הסיפור שלהם אחרת", הוא מסביר. "נניח, לוחמים הם שחקנים קבוצתיים. אם הם היו לילות רבים במארבים, זה אומר שהם מאוד חרוצים, וכו' וכו'". לדברי, הקושי של לוחמים להשתלב בשוק העבודה הנחשק הזה משפיע גם על הרצון של צעירים להתגייס לקרבי מלכתחילה. הוא רואה בעמותה זרז לשינוי המגמה גם בלשכת הגיוס.   

דרורי מכהן כמנכ"ל ועושה זאת בהתנדבות מלאה. הוא מפעיל מספר תוכניות, שלוחמים משוחררים מוזמנים להצטרף אליהן בחינם או בתשלום מסובסד.