"בכל עבודה שעבדתי בה עד היום היתה השפעה חברתית", אומר מתן סיבק, מי שהקים ומנהל מזה כשנה את הקרן הפילנתרופית Israel Nature and Heritage Foundation of America. "גדלתי בבית עם ערכים על שליחות ציבורית והתנדבות, והחיים במושב [אביחיל שבעמק חפר] הפכו אותי למאוד מחובר לטבע ולשמירה עליו".
הקרן להגנה על שמורות הטבע ואתרי המורשת בישראל פועלת מארה"ב, מגייסת משאבים ממנהיגים וארגונים בעולם היהודי להגנה על 200 מיני בעלי חיים בסכנת הכחדה, שימור ושיקום של כ-500 אתרי טבע ומורשת והעלאת המודעות הסביבתית של אלפי תלמידים בפריפריה החברתית בישראל, בשיתוף פעולה עם רשות הטבע והגנים.
לדברי סיבק, הקרן פועלת במודל ייחודי המתבסס על שותפויות בין קרנות פילנתרופיות בארה"ב, לבין רשויות מקומיות וגופים ממשלתיים בישראל. המודל של צימוד בין תקציב ממשלתי לתרומה הפילנתרופית מאפשר ניתוב יעיל של כספי תרומות למיקסום האימפקט, במינימום תקציב ממשלתי.
כבר בשנתה הראשונה גייסה הקרן מיליוני שקלים לביצוע פרויקטים, שכללו בין היתר את שימור העתיקות בפארק הלאומי תל אשקלון (פרויקט אליו גויסו 3 מיליון שקל), ופרויקטים נוספים כמו שימור התאטרון הרומי בבית שאן, וסיוע בבניית בית החולים החדש להצלת צבי הים (שפעל להצלת צבי הים שנפגעו באסון זיהום הזפת בפברואר).
לאחר שסיים תואר ראשון בכלכלה באוניברסיטה העברית, לצד השתתפות בתוכנית "אמירים" – תוכנית המצטיינים של האוניברסיטה, ותואר שני בתכנון עירוני ומנהל עסקים, הוא התמחה במשלחת הישראלית ל-OECD בפריז. כשחזר לישראל מילא שורה של תפקידים בשירות הציבורי המתמקדים בצמצום הפערים הכלכליים והחברתיים של האוכלוסייה הערבית בישראל, בינהם יועץ מנכ"ל משרד החינוך לענייני מיעוטים.
ב-2021 צפוייה הקרן להמשיך בפעילות נרחבת. "השאיפה בהמשך היא להפוך את הקרן לפרויקט לאומי", אומר סיבק, "לקו ההגנה של הטבע והמורשת בישראל".