שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook
בנק הפועלים
Microsoft
Labs

פלג הדר

25, חוקר סייבר

פלג הדר הוא חוקר אבטחת מידע בכיר בחברת הסייבר ואבטחת המידע SafeBreach, המתמחה בפיתוח סימולציות של פריצות ומתקפות ברשת. הדר הצליח לאתר עשרות פרצות בחומות האבטחה הבצורות של חברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם  –  ענקיות כמו מיקרוסופט, דל, אינטל, אנבידיה והרשימה עוד הולכת ומתארכת. במהלך השנה האחרונה הוא חשף עשרות פרצות אבטחה במוצרים של חברות הענק הללו, אלו שמספקות שירותים ומחזיקות במידע אישי ורגיש של עשרות מיליוני משתמשים ברחבי העולם.

חשיפת פרצות האבטחה דווחו לחברות שתיקנו את הפרצות וזיכו אותו בהכרה מקצועית רחבה ובכיסוי תקשורתי בינלאומי. את ממצאי המחקר הציג בשתיים מוועידות הסייבר הגדולות בעולםBlack Hat USA  ו-DEF CON 28. "זה היה פרויקט מאוד גדול שקידם מאוד את החברה", הוא מספר, "בממוצע כל שבוע-שבועיים דיווחו על עוד פרצה שנחשפה בזכות המחקר".

הדר גדל בנהריה וכבר מגיל קטן בילה שעות ארוכות מול המחשב. כשילדים אחרים בני גילו שרפו שעות במשחקי מחשב כמו FIFA, הוא שרף מעגלים מודפסים והתעניין יותר בתכנות וברכיבים של המכשיר האלקטרוני: "מגיל חמש אני כבר זוכר את עצמי הורס את המחשב בבית ואת הטכנאי שהיה צריך כל פעם לבוא לתקן את הנזק שגרמתי. אחר כך כבר למדתי לתקן את המחשב בעצמי", הוא נזכר בחיוך.

כבר בתיכון הוא ידע מהי המטרה הבאה שלו, ולצד לימודי הבגרויות ואיתור פרצות אבטחה באתר האינטרנט של בית הספר, התכונן בהתרגשות לרגע שבו המעטפה החומה תגיע בדואר ובה ההודעה על זימון למבדקים של 8200. "מכיתה י' ידעתי שזה מה שאני רוצה לעשות בחיים. למדתי שם המון והרגשתי תחושת שליחות אמיתית, הרגשה שאתה קם בבוקר ותורם למדינה ולחברה – שלפעולות שלך בארגון יש משמעות גדולה מאוד".

מיד אחרי השירות הצבאי קפץ למים העמוקים והשתלב מהר מאוד בסצנת ההייטק. כעת הוא עסוק במחקר הבא אותו הוא מקווה להציג שוב באחת מהוועידות הגדולות. בעתיד הרחוק יותר הוא מכוון להקים סטארט-אפ משלו. "השאיפה היא להמשיך לחקור ולעשות דברים שמעניינים אותי ואולי לפתוח משהו משלי בעתיד – יש לי בראש כבר כמה רעיונות מעניינים".