"אנחנו האולר השוויצרי של המפתח המודרני", אומר רן רבנזפט כשהוא מסביר מדוע המוצר של Epsagon כל כך נצרך בעולם התוכנה. "אנחנו שותלים את המוצר שלנו בקוד של אפליקציות בענן, ובאמצעות הצלבות וניתוח נתונים רבים אנחנו מצליחים לנטר שהכל תקין באפליקציה ולתחקר תקלות שמתרחשות בהן", הוא אומר.
ותקלות כאלה מתרחשות בכל יום.
רשימת הלקוחות ארוכה ומרשימה למדי. היא כוללת שמות אדובי, דלויט ו-Via. "אנחנו יודעים להבין למשל שהזמנת נסיעה ב-Via, קיבלת תגובה מאוחרת מהאפליקציה, ואנחנו יודעים להתריע לחברה, באופן מפורט, מהי מהות התקלה, ומה יכולות להיות הסיבות לכך שהיא קרתה. אם לא היינו קיימים המפתח היה צריך להיות מאוד מנוסה, לפתוח במקביל עשרה מסכים ולתחקר מה קרה שם. על אירוע בודד אנחנו חוסכים המון זמן, תחשוב כמה ערך זה נותן במצטבר".
רבנזפט גדל בחולון. כשהיה בן 12 כבר ידע איזו קריירה הוא רוצה לפתח. את ההשראה, הוא אומר, שאב מאחיו הגדול שזיהה את הפוטנציאל – "הוא אמר לאמא שלי שתרשום אותי לחוג תכנות".
הידע שצבר בעולם המחשבים סייע לו להתקבל ליחידה טכנולוגית בצבא, שם הספיק לצאת לקורס קצינים, ובגיל 26 כבר פיקד על 40 מפתחים, כשבמקביל הוא לומד לתואר ראשון במדעי המחשב. היום הוא כבר מרצה מבוקש בכנסים מקצועיים בתחומי הענן.
בשירותו הצבאי פגש את ניצן שפירא, שותפו ב-Epsagon. את החברה הקימו בסוף 2017 וכמה חודשים לאחר מכן כבר גייסו 4 מיליון דולר בהובלת הקרנות StageOne ו-Lightspeed. כעבור שנה גייסו 16 מיליון דולר בהובלת USVP. חצי שנה לאחר הגיוס הזה, בתוך משבר הקורונה, Deutsche Telekom הובילה גיוס נוסף של 10 מיליון דולר.
בשני המשרדים של החברה, בניו יורק ובתל אביב, מועסקים 50 עובדים. "המטרה שלנו היא די ברורה – אנחנו רוצים להיות חברה ששווה מיליארד דולר. היה חשוב לנו ללכת עם קרנות מאוד חזקות ולשים איזשהו דגל שאנחנו בונים חברה גדולה של מאות אנשים. אולי יום אחד גם נצלצל בפעמון בנאסד"ק".