שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook
בנק הפועלים
Microsoft
Labs

אושר שפירא

30, ראש תחום חדשנות ושת"פ, מפא"ת

"הגיע אלינו חוקר יהודי אמריקאי ואמר שהתרופה לקורונה נמצאת ממש מעבר לפינה, אבל אף אחד לא רוצה לשמוע. בתוך זמן קצר הצלחנו לארגן ניסוי עכברים לבדיקת היתכנות ובטיחות, ובקרוב ניכנס לפאזה הראשונה בניסוי קליני", אומר אושר שפירא, העוסק בתחום חדשנות ושת"פ במינהל למחקר ופיתוח אמל"ח ותשתית טכנולוגית (מפא"ת) במשרד הביטחון – תחום חדש שהוקם בשנים האחרונות.

הדוגמה הזאת ממחישה את מנעד הפעילויות המגוון שבו עוסק שפירא. תפקידו לקדם מחקר ופיתוח דואלי, כזה שיתאים גם לשימושים אזרחיים וגם ביטחוניים, מתוך הבנה שתהליך כזה יסייע לקדם את המו"פ שמנהלת מערכת הביטחון במגוון תחומים: מהנדסה גנטית של חיידקים, דרך מדעי המוח ועד בינה מלאכותית.

"מפא"ת מאתרת את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בעולמות האזרחיים ומביאה אותן למערכת הביטחון. בתפקיד הראשון שלי ב־CTO, שזה בעצם 'המדען הראשי' של מפא"ת, הוכחנו שחברות סטארט־אפ יכולות לתת מענה משמעותי, והיום כבר אין ספק בכך", הוא אומר. "אנחנו פוגשים הרבה מאוד חברות ואת כל קרנות ההשקעות בארץ".

דוגמה נוספת מגיעה מעולמות הלחימה האורבנית. לשולחנו של שפירא הגיע פיתוח של "שני חבר'ה בגראז'". הם עוד היו בשלב הרעיון לפיתוח ממשק חדש בין אדם לרחפן בכדי להעצים את חוויית הטיול בעולם. "אם רוצים לטייל בחומה הסינית מבלי ללכת את כולה מעלים רחפן בסמוך לחומה, מרכיבים משקפי מציאות רבודה, והתייר שולט באופן אינטואיטיבי ברחפן כאילו הוא חלק ממנו".

שפירא הבין עם המחלקה המקצועית במפא"ת כי ניתן לרתום את הפיתוח לזיהוי אויב רחוק או עבור לחימה בשטח אורבני, ובהתאם הותנע תהליך שהביא למימון הפרויקט וכך שינתה החברה את הייעוד שלה, והיום זו כבר חברה שמבצעת עסקאות בין ממשלת ישראל לבין ממשלת ארה"ב.

שפירא השתתף בתוכנית העילית של העתודה האקדמית "ברקים" והשלים תואר ראשון ושני בטכניון בהנדסת מכונות כבר בגיל 22. במקביל לקח חלק בתוכנית "עתידים" לקידום מצוינות אקדמית בפריפריה. את שירות החובה ביצע בחיל האוויר, שם עסק בתחום החישה האופטית והאלגוריתמיקה וב־2016, כשנכנס לשירות הקבע, עבר לתפקיד במפא"ת עד שיחרורו.

"אני משקיע מאמצים רבים בניסיון לקדם מיזמי מו"פ דואלי משמעותי ורחב במערכת הביטחון, על ידי בניית מנגנונים למינוף ומיקסום משאבים שבקצה יאפשרו האצה של פיתוח טכנולוגיות מתקדמות. בחזון המשותף שלנו קיים פוטנציאל רב להביא לקפיצת מדרגה דרך שיתופי פעולה אסטרטגיים".