חבר מכובד נוסף בצמרת הרשימה ושחקן מרכזי בזירה המזרח־תיכונית הגועשת הוא הארגון השיעי־לבנוני חיזבאללה ("מפלגת האל") – אחד האויבים המרים שידעה ישראל מאז הקמתה. למרות שהוקם על ידי האיראנים כתנועת התנגדות מיליטנטית לנוכחות הישראלית בלבנון, לחיזבאללה, בדומה לחמאס, יש זרוע פוליטית חזקה, המהווה את אחד הכוחות המשמעותיים בלבנון, וגם רשת סיעודית מסועפת, המספקת שירותי סעד, רווחה, חינוך ופרנסה לחלקים רחבים באוכלוסייה השיעית הנזקקת של המדינה.
עם השנים הפך חיזבאללה לגורם הדומיננטי בדרום לבנון, המתנהל למעשה כמדינה בתוך מדינה, לכוח מרכזי בפוליטיקה הלאומית, כמרכיב עיקרי בממשלה, ולכוח צבאי מקצועי ומיומן, עם ארסנל נשק העולה על זה של מדינות רבות באזור.
על אף שבהצהרותיהם הפומביות דואגים מנהיגי הארגון להנציח ולדחוף את מיתוס "ההתנגדות והמאבק המשותף למען לבנון באויב הציוני", (ועושים זאת בכל הזדמנות שנקרית בדרכם – בין אם זו התבטאות בנושא המאבק בדעא"ש הסוני, בבחירות המקומיות או במזג האוויר), עוסקת התנועה השיעית במרץ דווקא בביסוס מעמדה הפוליטי, בבניית מרכזי תמיכה והשפעה בקרב האוכלוסייה, בתפיסת נקודות שליטה וכוח במנגנוני השלטון ובתכנון השתלטות עתידית על המדינה. כמי שינקה את האידיאולוגיה החומייניסטית מיום היוולדה, פועלת התנועה על פי ה־AND האיראני וחותרת לכונן מדינת הלכה שיעית ־ איסלאמית בלבנון.
אין זה מפתיע כי מי שמושך בחוטים מלמעלה ומתווה אסטרטגית את פעילותו של חיזבאללה הוא גם הספונסר המרכזי שלו. השלטון בטהרן, המשמש כאב הרוחני והפיזי של הארגון השיעי, מזרים מאות מיליוני דולרים לקופת הארגון ומספק כרית תמיכה רחבה לפעילותו הצבאית, הפוליטית והסיעודית. מדי שנה עושים את דרכם באוויר על קו טהרן־ביירות אלפי ארגזים עמוסים לעייפה במרשרשים, כאשר על פי ההערכות סך הכספים שמעבירה איראן לחיזבאללה הוא כ־250 מיליון דולר בשנה.
למרות הרצון הטוב והקשר הגורדי בין איראן לחיזבאללה, כמו כל תקציב ממשלתי גם ההקצאות שמפריש הממשל האיראני לפעילות של בן חסותו הלבנוני כפופות לקיצוצים ושינויים משנה לשנה. הן תלויות באופן משמעותי בהכנסות המדינה מנפט, ואלה ספגו מכה קשה עקב הסנקציות הכלכליות שהטילו מדינות המערב. מסיבה זו דאג חיזבאללה לגוון את מקורות ההון שלו – החל בתרומות של אנשי עסקים פרטיים, דרך גיוס כספים על ידי מוסדות צדקה מוסווים, הפרוסים בכל רחבי העולם, ועד עסקי נדל"ן ותיירות. אולם גולת הכותרת בפורטפוליו העסקי של חיזבאללה היא ללא ספק הפעילות הקרימינלית המאורגנת, כשהיהלום שבכתר היא רשת הסמים המסועפת שבנה ושכלל במשך השנים.
פעילות הפשע המאורגן של חיזבאללה חובקת עולם ומשתרעת מדרום אמריקה דרך אפריקה, אירופה, המזרח הרחוק, אוסטרליה ועד המזרח התיכון. בין היתר עוסקים תאי הארגון בפעילות שוטפת של הלבנת הון, זיוף, סחר בנשק, הברחות וכמובן ייצור וסחר סמים, בעיקר הרואין וקוקאין. חרף הכחשות גורפות של מנהיגי הארגון הדתי הקיצוני, בכירים ב־AED האמריקאי (המינהל לאכיפת חוקי סמים) הציגו בעבר הוכחות חותכות הקושרות את ארגוני הסמים הפועלים במשולש הגבולות ארגנטינה־ברזיל־פרגוואי לארגונים איסלאמיים קיצוניים ובראשם חיזבאללה.
פעילותו של חיזבאללה בתעשיית הסמים של דרום אמריקה החלה עוד בשנות ה־80 המוקדמות וצברה בשנים האחרונות תאוצה משמעותית. בעזרת הפזורה השיעית־לבנונית הגדולה ושיתוף פעולה הדוק עם ארגוני וקרטלי הסמים של דרום אמריקה נטוותה רשת נרקוטית־גלובלית, המגלגלת מיליארדי דולרים בשנה, וחיזבאללה נהנה מדיבידנדים שמנים במיוחד.
במרוצת השנים העמיקה טביעת רגלו של חיזבאללה בתעשיית הסמים העולמית (המגלגלת, על פי הרשות למלחמה בסמים של האו"ם, כ־320 מיליארד דולר בשנה), והפכה לממוסדת, מקצועית ויעילה יותר ויותר. מה שהיה מקור הכנסה זניח יחסית תפח לאורך השנים לממדי ענק, עד שכיום נאמדות ההכנסות של הארגון מהפעילות הנרקוטית־גלובלית שלו במאות מיליוני דולרים בשנה. מומחים אף העריכו לאחרונה כי בקרוב יפיק חיזבאללה מפעילות הסמים בלבד יותר כסף מכל מקורות ההכנסה האחרים שלו גם יחד – וזה כולל כמובן את מאות מיליוני הדולרים המופקדים בחשבונו מדי שנה באדיבותו של עלי ח'מינאי.