גיוס הון למיזם הוא תהליך ארוך, מתיש ומייגע. אור בנון הכיר את הקשיים מקרוב, אחרי שפתח שני ברים עוד לפני גיל 25. זה גם מה שהוביל אותו להקים לפני כארבע שנים יחד עם שני שותפים, אורן המבורגר ותום סיטון, את PipelBiz – פלטפורמה שמאפשרת לציבור הרחב להשקיע בסטארט-אפים ובעסקים קטנים ובינוניים, ותמורת מאות שקלים בודדים, מאפשרת לכל אחד להיות בעל מניות במיזם שבו השקיע.
תקנות הרשות לניירות ערך קובעות, כי חברה שמעוניינת לגייס כסף באמצעות מימון המונים ולהעניק בתמורה לכך מניות לציבור, חייבת לעשות זאת דרך "רכז הצעה" – גוף שמפעיל אתר אינטרנט המכיל הצעות למימון המונים ומפקח על התהליך. בראשית 2018 הפכה PipelBiz ל"רכז ההצעה" הראשון בישראל.
"בעשר שנים האחרונות 92% מחברות הסטארט-אפ שגייסו כסף בישראל עשו זאת באמצעות משקיעים זרים", אומר בנון. "כדי להחיות קצת את הבורסה הישראלית, לגרום לכך שהמס יישאר בארץ ולאפשר לאזרחים בסטארט-אפ ניישן להשקיע בסטארט-אפים –חשוב מאוד לבצע מימון המונים גם עבור השקעה בעסקים".
יחד עם זאת, מדגיש בנון, כי סטארט-אפים הם רק ההתחלה. "נגייס בקרוב גם עבור עסקאות נדל"ן ועבור הקמת עסקים קטנים שונים". בחברה עובדים היום מעל 20 עובדים ומיוני 2016 ועד היום גויסו באמצעותה כ-30 מיליון שקל ב-28 גיוסים. בנון מסביר, כי בניגוד לגיוס מקרנות גדולות, הגיוס באמצעות PipelBiz הוא בסכומים קטנים יותר, והתהליך קצר מאוד: "היה לנו לאחרונה גיוס שלקח פחות מחודש", הוא מספר.
מלבד PipelBiz, בנון נמנה גם עם מייסדי OurLend – "עסק משלים ל-PipelBiz", לדבריו, שמאפשר מתן הלוואות בין אנשים.