אף אחד לא ציפה שתפקיד לא בכיר במיוחד, כמו יו"ר ועדת הקורונה, יהפוך את האישה המחזיקה בו לאחת הדמויות החזקות, המשפיעות והפופולריות של התקופה האחרונה. מטרת הוועדה המיוחדת היא לפקח על עבודת הממשלה – ושאשא־ביטון בהחלט לקחה זאת ברצינות. מהרגע שבו התיישבה על כיסא היו"ר פעלה לבחינה ביקורתית וקפדנית של החלטות הממשלה, תוך התעקשות על הצגה שקופה של הנתונים האפידמיולוגיים מהם נגזרות ההחלטות – החלטות בעלות השפעה דרמטית על הכלכלה.
סירובה לשמש כ"חותמת גומי" להחלטות הממשלה, והביקורת שלא חששה להביע על אופן ניהול המשבר, גם אם מקבלי ההחלטות ובראשם ראש הממשלה מגיעים מסיעתה שלה – הליכוד, הובילו להתקפות חריפות עליה (כולל איום של יו"ר סיעת הליכוד, מיקי זוהר להדיחה). מן הצד השני, הקו האחיד והאמיץ שהיא מובילה, התומך בעמדותיהם של בעלי העסקים, הפך אותה לאחד הגורמים הפוליטיים הפופולריים. סקרי הבחירות שפורסמו לאחרונה חזו לה בין 6 ל־8 מנדטים, אם תחליט לרוץ ברשימה עצמאית.
ד"ר יפעת שאשא־ביטון (47) נולדה וגדלה בקריית שמונה. בגיל 35 התמודדה על ראשות העיר, אך לבסוף חברה לראש העיר הנבחר וכיהנה שנתיים כסגניתו. את לימודיה האקדמיים הקדישה לחינוך ואף שימשה כמרצה באקדמיה, ומורה ומחנכת במשך שנים ספורות.
היא נבחרה לכנסת ה־20 מטעם מפלגת “כולנו", ועמדה בראש הוועדה המיוחדת לזכויות הילד. בינואר 2019 מונתה לשרת הבינוי והשיכון. במהלך כהונתה הצליחה, בין השאר, להגדיל את הסיוע בשכר דירה לנשים חד־הוריות ומחוסרי דיור