שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook
בחסות

מפתחים ציפיות

עדן בן סימון (24) ואיגור וינוקור (30), הכירו בצבא. השניים שירתו יחד ביחידה טכנולוגית בחיל האוויר. ולאחר שהשתחררו הקימו יחד ב-2017 את IVTech, חברת תוכנה שמנתה בראשיתה חמישה עובדים. היום מעסיקה IVTech 15 עובדים (ארבעה מהם גויסו בתקופת הקורונה). בן סימון משמש כמנכ"ל ואילו וינוקור הוא מנהל הטכנולוגיות של החברה.

ל- IVTechמשרדים בתל אביב ובבאר שבע, ומרבית לקוחותיהם הם יזמים ובעלי עסקים, שאותם הם מלווים בכל תהליך הפיתוח הטכנולוגי, מהרעיון ועד הביצוע. לחברה עשרות רבות של לקוחות, בארץ, באוסטרליה, בסינגפור ובארה"ב.

IVTech פיתחה בין השאר מוצרים עליהם מתבססת קיימא, חברת מחקרי הכלכלה ההתנהגותית שאותה מוביל פרופ' דן אריאלי. אחד מהפרויקטים עליהם עבדו לאחרונה הוא פיתוח דיגיטלי של שאלוני התנהגות חברתית של האוכלוסייה בתקופת קורונה: האם אנשים עוטים מסכות, אם הם שומרים על ריחוק חברתי ועוד. תוצאות השאלונים מתפרסמות מדי יום בעמוד הראשי של ynet.

לצד פיתוח האפליקציות, מתמחה החברה בפיתוח תוכנות למוצרי IoT (האינטרנט של הדברים) –  "הייחודיות שלנו היא בבניית תשתיות גנריות למערכות IoT שיכולות לעמוד בעומסים גבוהים של מיליוני משתמשים ומכשירים בזמן אמת", מסביר וינוקור. "כרגע אנחנו עובדים, יחד עם חברת OriginGPS, על פרויקט של לקוח אמריקאי שלנו, בתחום השילוח היבשתי. נתקין רכיב במשאיות או בחבילות שנשלחות, ננתח את המידע הרב שמגיע מהחיישנים שלו ובאמצעות בינה מלאכותית וביג-דאטה ונוכל להמליץ על חיסכון עלויות שנובע מבלאי, חיסכון בדלק, בזמן ועוד".

ארגז כלים גנרי

הקורונה הכניעה סטארט-אפים רבים, אך עבור IVTech, התקופה האחרונה היא דווקא תקופה של פריחה. בחברה צופים גידול של 250% במחזור לעומת השנה שעברה, וכן גדילה ניכרת ברווחיות.

בראשית משבר הקורונה קיימו ב-IVTech ישיבה שבה התקבלה המסקנה שמשאב הזמן הוא המשאב החשוב ביותר כיום. "הבנו שלקוחות מפחדים להתחייב לשלושה חודשי הפיתוח, התקופה עלייה היינו מתחייבים לפני התפרצות הקורונה", מסביר בן סימון. "החלטנו לפתח ארגז כלים כללי לפתרונות גנריים. אלה מעין מוצרי מדף שלהם אנחנו עורכים התאמות קטנות, בהתאם ללקוח. זה מפחית את זמן הפיתוח לחודש וחצי", מוסיף וינוקור.

את הפרויקטים שלהם הם בוחרים בפינצטה. לדבריהם, מאחורי 80%-90% מהפרויקטים עליהם הם עובדים עומד ערך מוסף. למשל, פרויקטים עם תרומה לקהילה. "בפרויקטים כאלה אנחנו נותנים מעצמנו 120%", הם מסכמים.