שיתוף ב email
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב facebook
בנק הפועלים
Microsoft
Labs

הדר פלדמן

29, מובילה צוות ניהול מוצר אבטחה, מיקרוסופט

הדר פלדמן הצטרפה למיקרוסופט כחוקרת אבטחת מידע בימיו הראשונים של מוצג Device Security של Microsoft threat protection. זהו מוצר אבטחה של מייקרוסופט 365, שנותן לחברות וארגונים ברחבי העולם הגנה על הרכיבים שלהן (שרתים, מחשבים וכדומה) מפני תקיפות סייבר. "בסופו של דבר הכל חשוף לתקיפות שהשלכותיהן יכולות להיות הרסניות לארגון", היא אומרת.

ב-2017 עברה פלדמן לתחום ניהול המוצר ב-Microsoft defender ATP. החל מ-2019 היא מובילה את תחום ה-Investigation&Detection במוצר. היא גם אחראית על הקמת והובלת שיתוף פעולה עסקי-טכנולוגי בין מיקרוסופט ל-attackQ ו-safe breach – אחד משיתופי הפעולה הגדולים של המוצר, אותו בנתה מא' עד ת'.

"זאת הזדמנות מאוד מעניינת לעבור בין תפקידים ולראות איך המוצר גדל. תוך חמש וחצי שנים אנחנו מגינים על עשרות מיליוני רכיבים בעולם, וזהו אחד מהמוצרים המובילים בעולם בתחומו", היא אומרת.

פלדמן גדלה בחולון, ונחשפה לתחום התכנות בתיכון. היא גויסה ליחידה טכנולוגית לקורס סילאן, קורס עילית בתחום הסייבר, והיתה אחת משתי הנשים היחידות בו. היא שירתה חמש שנים וחצי ביחידה, כחיילת וכקצינה וזכתה בפרס ראש אמ"ן לחשיבה יוצרת. לאחר שחרורה הצטרפה למיקרוסופט במקביל ללימודי תואר ראשון במדעי המחשב במרכז הבינתחומי.

פלדמן מעידה שבתקופת הקורונה גדלה החשיפה לסיכונים. התוקפים זיהו את נקודות התורפה בעבודה מרחוק וניצלו אותן. זאת ועוד. גם בתי חולים הותקפו דווקא עכשיו, מה שהקשה עליהם להתמודד עם מצב החירום המורכב גם ככה. "זה כבר לא משהו אפור של להגן על מחשבים, אלא יש כאן קשר ישיר לחיי אדם והמשמעות של הנוכחות שלנו והיכולת שלנו לעזור – גדולה".

תחום נוסף שמרתק את הדר הוא תקיפות כופר, "אני מובילה את האסטרטגיה שלנו בתקיפות כופר, שהן התקיפות ההרסניות ביותר. כשאלה קורות אני נפגשת אישית עם ראשי האירגונים שהותקפו, שומעת על הפחדים והקשיים שלהם ומנסה לעזור. במקביל, יש חשיבות ללמוד מהסיטואציה הזאת ולבנות אסטרטגיה שתעזור לשאר הלקוחות ותייצר מחר מוגן יותר לכולם".