מה גורם לקצין לוחם מאחת היחידות המובחרות של צה"ל, אחרי שירות משמעותי וממושך של שבע שנים, לקום יום בהיר אחד ולעזוב משרה מפנקת בהייטק – הכל כדי להקים חברה לייצור תחליפי חלב? אם שואלים את את אביב וולף התשובה היא הרבה רעב לחולל שינוי משמעותי.
Re-Milk שוולף הקים ועומד בראשה, מכוונת גבוה ומבקש לחולל מהפכה בתעשיית ייצור המזון העולמית ולשנות מן היסוד את ענף ייצור החלב, המגלגל טריליון דולר בשנה. לשם כך עמלים בסטארט-אפ הצעיר מנס ציוני, שגייס עד היום כ-11.3 מיליון דולר, על פיתוח שיטה טכנולוגית פורצת דרך לייצור חלבוני חלב במעבדה – שיהוו בסיס לחלב זהה במרקם ובטעם לחלב שאנו מכירים ולאפשר בעתיד ייצור המוני של חלב ומוצרי חלב מבלי להשתמש בבעלי חיים.
וולף הוא צמחוני ממניעים אידיאולוגיים כבר ארבע שנים, לכן שכשנפלה לדרכו ההזדמנות לשלב בין העקרונות שבהם הוא מאמין לבין הזדמנות עסקית ש"אי אפשר היה להתעלם ממנה", לא חשב פעמיים ו"קפץ ראש למים", כמו שהוא מתאר. "יש כאן שליחות גדולה בשבילי וגם הזדמנות גדולה. תעשיית הפודטק צומחת בקצב מטורף ומכסה אזורים משמעותיים שאין בהם חדשנות אמיתית – Blind spots שהצורך לחדשנות בהן הוא אדיר", מציין וולף.
ואכן הפוטנציאל הכלכלי והאימפקט הסביבתי כאן משמעותיים. לא בכדי סקטור הפודטק לוהט בשנים האחרונות וחברות בתחום מושכות מאות מיליארדים בהשקעות הון סיכון. תעשיית החלב זוללת משאבי מים, קרקע ואנרגיה גדולים, כשעבור ליטר חלב אחד בשיטת הייצור המסורתית, נדרשים אלף ליטרים של מים. "היתרונות בטכנולוגיה שלנו לא מסתכמים רק בהשפעה הישירה על בעלי החיים", מפרט וולף, "יש פה השפעה מקיפה וקיצונית מבחינת האימפקט על איכות הסביבה".
"אנחנו גדלים באופן מהיר מאוד ומבינים שרכישה של החברה בהחלט אפשרית – אבל לא לשם אנחנו מכוונים. הסיפוק האמיתי יגיע כשנטמיע את הטכנולוגיה שלנו בתעשיית המזון ונראה את כמות החלב המיוצרת מבעלי חיים פוחתת באופן משמעותי בזכות השיטות שפיתחנו – זה בסוף האימפקט המתבקש".