בג"ץ למדינה: השיבו מדוע לא ייפסקו ההקצבות לתלמידי הישיבות

הרכב בג"ץ, בראשות נשיא בית המשפט העליון, אשר גרוניס, הוציא היום צו על תנאי המחייב את המדינה להשיב בתוך 45 יום מדוע לא ייפסקו ההקצבות לכ-54 אלף מתלמידי הישיבות בעקבות ביטול חוק טל.

כן הורה להם לנמק מדוע לא יקבע שהתיקון למבחני התמיכה לישיבות בלתי חוקי. את העתירה הגישו עמותת חדו"ש לחופש דת ושוויון, הפורום לשוויון בנטל, ישראל חופשית וח"כ לשעבר רוני בריזון משינוי, באמצעות עו"ד גלעד ברנע.

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

עוד הורו השופטים גרוניס, מרים נאור ועדנה ארבל לאחד את הדיונים בעתירת ההקצבות עם העתירות המבקשות לחייב את המדינה לגייס את תלמידי הישיבות, בעקבות ביטול חוק טל.

צילום: מרק ישראל סלם

השופטת נאור אמרה בדיון ש"השאלה היא לא אם תלמידי הישיבות יכולים ללמוד תורה, אלא אם צריך לתת להם תמיכה. אם אי הגיוס של תלמידי הישיבות נעשה כדת וכדין אין מניעה לתת הקצבות. אבל אם אי הגיוס לא בסדר אז גם אין לתת הקצבות".

מנכ"ל חדו"ש הרב עו"ד אורי רגב קרא בתגובה לבית המשפט "לקבוע מועד דחוף לדיונים, משום שהמדינה מעבירה לישיבות כל חודש 30 מיליון שקל בניגוד לחוק, ואין כל סיכוי שסכומי הענק האלה יוחזרו".

הקריטריונים הקודמים להקצבות לישיבות התירו להעביר כספים רק למי שיש לו פטור מלא משירות צבאי, או דחיית שירות על פי חוק טל. בעקבות ביטול חוק טל פנו העותרים בראשית אוגוסט לבג"צ בדרישה לעצור את ההקצבות ל-54 אלף תלמידי ישיבות ואברכים (מתוך 112 אלף בסך הכל). זאת, כיוון שאיבדו את מעמד דחיית השירות. סמנכ"ל חדו"ש שחר אילן מעריך את היקף ההקצבות לתלמידים אלה בכ-30 מיליון שקל בחודש.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן