בלי רגישות: מדענים הינדסו פרה שהחלב שלה לא גורם לאלרגיה

האם נמצא הפתרון לאלרגיה לחלב אצל ילדים? מדענים מניו זילנד הינדסו פרה והביאו להקטנת כמות חלבון החלב הנמצא בחלב שהיא מייצרת. חלבון החלב הוא הגורם המרכזי לתגובה אלרגית בקרב ילדים.

המדענים ביצעו תהליך הנקרא התערבות ב-RNA של הפרה, מולקולות הנמצאות בחומר התורשתי שלה. התהליך מאפשר שינוי מרכיבי ה-RNA מבלי לפגוע בו. לטענת המדענים התהליך עשוי לשנות את אופן הטיפול בחיות משק בעתיד. 

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

התגובה האלרגית לחלב בקרב ילדים נגרמת בין היתר מהתלות שלהם בו עקב ירידה בשיעורי ההנקה ברחבי העולם. כמות הפרוטאין בחלב פרה משתנה מדי פעם ועלול לגרום לתגובה אלרגית. לדברי החוקרים, "2%-3% מהילדים בארצות מפותחות מפתחים רגישות לפרוטאין בחלב בשנת חייהם הראשונה". 

חלב מהונדס גנטית מיל 96% פחות פרוטאין מזיק | צילום: רויטרס

במחקר שפורסם על ידי האקדמיה הלאומית למדעים בניו זילנד נכתב כי הפרה המהונדסת ייצרה חלב עם 96% פחות בטה לקטוגולין – המרכיב בפרוטאין הגורם לרגישות ולאלרגיה. אמנם בשוק כיום קיימים כבר פתרונות המאפשרים צמצום כמות המרכיב המזיק, אך הם יקרים ועלולים לפגוע בטעמו של החלב.

לדברי פרופסור ברוס וויטלו ממחלקת הביוטכנולוגיה באוניברסיטת אדינברו בסקוטלנד, "המחקר שבוצע בניו זילנד מדגים אלטרנטיבות יעילות לתהליך ייצור החלב הנוכחי". לטענתו בעבר נוסה תהליך התערבות ב-RNA בקרב צמחים ותולעים אך המחקר הנוכחי הוא הפעם הראשונה בו הופעלה הטכנולוגיה על חיות משק. עוד הוסיף וויטלו כי בעתיד תשמש הטכנולוגיה להגברת ההגנה הטבעית של החיה מפני מזיקים וזיהומים שעלולים לפגוע גם בבני אדם. 

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן