אחרי ירידה של 2.7% בתוך שבועיים, נסחר היום הדולר ביציבות, ושערו היציג נקבע על 3.632 שקלים, עלייה של 0.1% ביחס לשערו היציג ביום שישי האחרון. היורו נחלש ב-0.1% ושערו היציג נקבע על 4.798 שקלים.
בנק ישראל רכש 1.2 מיליארד שקל תוך כחודשיים, אולם למרות מגמה חיובית בתחילת תוכנית רכישות המט"ח, עד כה הוא לא הצליח ליצור פיחות משמעותי בשקל. גם הפחתת הריבית הכפולה והחריגה (בשתי מנות של 0.25%) עזרה רק חלקית, והשקל המשיך להתחזק.
במחלקת המחקר של FXCM ישראל אמרו היום כי "נתוני התעסוקה בארה"ב אפשרו לשוק לאחוז במקל בשני קצותיו. מצד אחד, הנתונים לימדו על המשך השיפור בשוק התעסוקה האמריקאי והתרחבות הפעילות הכלכלית, ומצד שני, מדובר עדיין בצמיחה איטית ומתונה אשר לא תניע את הבנק הפדרלי המרכזי לצמצם את ההרחבה הכמותית בקרוב".
צילום: רויטרס
"בעקבות זאת המומנטום הזה עשוי להימשך גם בשבוע המסחר הנוכחי", הוסיפו ב-FXCM. "אולם כל עוד נותרת אי הוודאות לגבי המשך ההרחבה הכמותית, אנו צפויים לראות את המשך התנודתיות בשוקי ההון. רק כאשר הבנק הפדרלי יפזר את הערפל ויכריז באופן מפורש על מדיניותו בחודשים הקרובים נראה התייצבות בשווקים. כרגע אי הוודאות היא זו שמגבירה את העצבנות בשווקים ומייצרת רגישות לכל נתון שמתפרסם".
"הדולר-שקל האיץ בחדות בשבוע שעבר את הירידה מטה, וזאת על רקע היחלשותו החדה של הדולר בעולם", סיכמו ב-FXCM. "גם הדולר-שקל נגרר בחדות מטה וירד במהלך השבוע יותר מ-7 אגורות. לכל אורך השבוע שעבר הדגשנו את החשיבות הטכנית של רמת 3.65 aekho וציינו ששבירה שלה תצניח את הצמד בחדות מטה. ואמנם, השבירה מתחת לרמה זו הצניחה את הצמד לעבר 3.61 שקלים. למול הסחף העולמי האדיר נגד הדולר בשבוע שעבר, לבנק ישראל לא היה הרבה מה לעשות כדי לשמור על רמה זו".
|