"הדולר-שקל פותח את המסחר השבוע על רקע הסימנים לסיום המבצע הקרקעי בעזה וחתירה להפסקת אש. מצד אחד, יציאת כוחות צה"ל מעומק הרצועה עשויה להיטיב עם הסנטימנט בשוק המקומי", אומרים היום במחלקת המחקר של FXCM ישראל. "ואולם מנגד, המלכוד המדיני ואי הוודאות באשר לאפשרות להסדרה לטווח ארוך בין ישראל לעזה, עשויים להכביד על השקל. כמו כן, כאשר יתברר היקף הנזק הכלכלי של המבצע וההשלכות שלו על המדיניות של האוצר, הדבר עשוי גם כן להשפיע על המסחר בשקל".
"בעוד בזירת המט"ח המקומית השקל ממשיך להפגין עוצמה למרות כל הנסיבות, בעולם הדולר ממשיך להתחזק ובשבוע שעבר השלים שבוע שלישי ברציפות של עליות, כאשר מדד הדולר טיפס לרמתו הגבוהה ביותר מאז ספטמבר 2013. בשוק המט"ח העולמי ישנם סימנים ראשונים למפנה לטובת הדולר. לפי שעה, הדבר אינו בא לידי ביטוי למול השקל, אבל אין ספק כי מפנה במגמה של הדולר בעולם, יביא במוקדם או במאוחר לשינוי גם בתנועה של הדולר-שקל".
הדולר. בעולם הוא דווקא מתחזק | צילום: shutterstock
"מה שגדע ביום שישי את המומנטום של הדולר היו נתוני התעסוקה שפורסם בארצות הברית והיו מעט מתחת למצופה. האכזבה ציננה את הספקולציות להעלאת ריבית מוקדמת מהמתוכנן מצד הבנק הפדרלי. ואולם, בסופו של דבר מדובר היה בנתון של כמעט 200 אלף משרות חדשות, בהחלט תואם את מגמת השיפור שאנו עדים לה בחודשים האחרונים, כך שנתוני המקרו הנוכחיים תומכים בהמשך התחזקותו של הדולר".
"ברמה הטכנית, הדולר-שקל ממשיך להיטלטל בתוך הטווח שבין 3.40 ל-3.44. בשבוע שעברחלה עלייה חדה בתנודתיות של הצמד בתוך הטווח, מה שעשוי להעיד על פריצה ממשמשת ובאה. ירידה מתחת ל-3.4. מנגד, עלייה מעל 3.44 עשויה לסלול את הדרך ל-3.47 ו-3.5".
|