האם בקרוב יגיע הקץ לנורות ולתאורה כפי שאנחנו מכירים אותה? כי זו בדיוק מטרת המומחים מהסטרטאפ Rohinni באיידהו. ולהמצאה שלהם יש את הפוטנציאל לשנות את האופן שבו מרכיבים גאדג'טים, החל מטלפונים ניידים ועד מכוניות ונורות.
חברת Rohinni מכנה את הטכנולוגיה שלה LightPaper (נייר אור), ואפשר להדפיס אותה ולהניח אותה על גבי כמעט כל משטח. סמנכ"ל השיווק של החברה, ניק סמוט (Nick Smoot), התראיין ל-Fast Company וסיפר על ההמצאה המבריקה. "זוהי פלטפורמה ליצירת אור שאנחנו אפילו לא יודעים כיצד היא תהיה בשימוש עדיין. כל שאנחנו יודעים הוא שאנחנו מנסים לפצח את הנוסחה ליצירת אור".
צילום: מתוך אתר החברה
דיודות בגודל תאי דם
על מנת ליצור את הנייר המאיר, חברת Rohinni משלבת דיו ונורות לד קטנות ומדפיסה אותם בשכבת מוליך אחד. הדיודות הזעירות הן בערך בגודל של תאי דם אדומים, ומפוזרות באופן אקראי על החומר. כאשר הזרם עובר דרך הדיודות, הן מוארות.
נראה שהפריצה הטכנולוגית קשורה לאפשרות להדפסה בתלת ממד. הנייר המאיר הרבה יותר דק מטכנולוגיה נוכחית של תאורה כמו OLED, המשמשת טלוויזיות דקות כמו אלה של סמסונג וחברת LG. אולם, בהתבסס על הריאיון עם סמוט, החברה אינה מעוניינת להשתמש בטכנולוגיה בטלוויזיות אלא מכוונת אותה לגאדג'טים ושימושים יומיומיים. "פעולת העיצוב היא משהו שאפשר לבצע באחר צהריים אחד", אומר סמוט. "לפני שהיום נגמר, יש לנו עיצובים שיכולים להימכר בשוק, וזו מחשבה די משונה".
להדפיס תאורה
צרכנים יוכלו להתחיל לראות את הטכנולוגיה של Rohinni במחצית שנת 2015, אבל החברה לא תכוון אותה תחילה לחובבי טכנולוגיה ביתיים, אלא לענף המסחרי והתעשייתי. הבעיה המרכזית בגרסה הנוכחית של המוצר היא כיצד הוא ממקם את נורות הלד אחרי ההדפסה. נכון לעכשיו, הנורות לא מפוזרות באופן אחיד על המשטח, מה שיכול לגרום לאפקט כוכבים. סמוט אומר שבשימוש עם אפליקציות רבות זה לא יפריע, אבל האתגר שעובדים עליו כרגע בחברה הוא למקם באופן ספיציפי את הדיודות כדי להפיק אור שמחולק באופן שווה. למרות הקושי, נראה שהגרסה השנייה של הנייר הקל תהיה בעוד כמה חודשים.
"שיטות התאורה כיום דורשות הלחמת LED למעגלים. עכשיו ניתן להדפיס את התאורה על גבי מה שאתם רוצים", אומר סמוט. החברה הציגה כבר סמלים לרכבים, נייר טפט ואפילו סנובורדים שבהם נעשה שימוש בניירות. "הדבר הקסום לגבי הפתרון הזה הוא שהוא בהיר יותר, דק יותר, גמיש יותר, נגיש יותר וניתן לתפעול", הוא מסביר. "אתה יכול להתייחס לחלקים של דיודות, מה שמספק מרחב אחר לגמרי".
צילום: מתוך אתר החברה
לכתבה ב-mako
עוד ב-mako:
פרוזן: 34 בתים קטנים ובודדים בשלג
|