אולם, גרועה יותר מהעובדה ששרי האוצר החליטו לא לעשות דבר במשך כשבעה שבועות, היא העובדה שהם אפילו לא הצליחו להסכים על מה שסוכם במהלך הפגישה. בשלב זה כבר ברור לכולם שהבעיה האמיתית היא התלות של הבנקים בסמכות הממשלות עליהם וכי רק הניתוק בין שתי המערכות יביא לחיזוק אמיתי והחזרת היציבות לבנקים.
אך לא כך הדבר בפועל. על פי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, שר האוצר הגרמני, וולפגנג שויבלה, מי שייצג את הכלכלה החזקה ביותר בגוש כיום וללא ספק היה האיש החשוב ביותר בחדר, דרש כי סמכותה של המדינה תשאר בעינה גם כאשר יוקם מנגנון היציבות הכללי והיא תהיה זו שתאמר את המילה הסופית בכל החלטה הנוגעת למערכת הבנקאית שלה.
במילים אחרות, גרמניה מחפשת כיצד להפיל את כל נטל החוב הבנקאי על ממשלת ספרד מבלי שיופיע בסטיטיסטיקות החוב הלאומיות שלה. מדובר בגימיק שבוודאי לא יתקבל בקרב המדינות האחרות. מלבד זאת, המחשבה ששר האוצר החזק באיחוד כולו סבור שטריקים פיננסיים מתחכמים הם פתרון ראוי למשבר היא מטרידה כשלעצמה.
ובינתיים השעון ממשיך לתקתק והמשבר לא מראה סימני עצירה באף אחת מהכלכלות הנגועות בו. כדאי מאוד שמנהיגי האיחוד ימצאו פתרונות הגיוניים יותר למצב ומהר, אחרת אין לדעת מאיפה תגיע המכה הכלכלית הבאה ביבשת.