שרי אריסון תמכור את החזקותיה בבנק הפועלים לאחר 21 שנים בהן היתה בעלת השליטה. זאת לאחר שבנק ישראל אישר מהלך מכירה מדורג של גרעין השליטה לציבור. לפי המתווה שאושר, אריסון תוכל למכור את החזקותיה במהלך חמש שנים (עם אופציה לשנתיים נוספות) עד שתוותר עם החזקה של לא יותר מ-5%.
על מנת להימנע מכל חשש לניגוד עניינים, כהונתם של הדירקטורים בבנק, אשר הינם בעלי זיקה לקבוצת אריסון, תסתיים לאלתר. יו"ר הדירקטוריון ימשיך בתפקידו גם לאחר השינוי האמור בבעלות, לפי החלטת המפקחת על הבנקים שכן מעבר לכך שמונה בידי משפחת אריסון, הוא אינו נושא משרה בקבוצה שבבעלותה או בעל זיקה אליה בדרך אחרת.
לאחר כניסת היתר ההחזקה לתוקף, בנק הפועלים יהפוך לבנק ללא גרעין שליטה, שמניותיו מוחזקות במלואן על ידי הציבור הרחב, באופן ישיר או באמצעות הגופים המוסדיים המנהלים את השקעות הציבור והחיסכון ארוך הטווח, בדומה לבנק לאומי ובנק דיסקונט.
אריסון. תפרד מהפועלים לאחר 21 שנה | צילום: ורדי כהנא
"בשנים האחרונות פעלתי לשלב שותף אסטרטגי ולהקטין את אחזקותי בבנק הפועלים", מסרה אריסון, לאחר קבלת האישור. "משלא נמצא שותף אסטרטגי להשקעה בסדר גודל כזה, ולאחר סיום המגעים עם המשקיעים מצפון אמריקה – פניתי לפני מספר חודשים לבנק ישראל בבקשה לבחון את האפשרות לקבלת אישור לביזור השליטה. הייתה לי הזכות להיות בעלת השליטה בבנק במהלך 21 השנים האחרונות. אני מאמינה בבנק הפועלים ורוצה להודות לחברי הדירקטוריון, להנהלה, לעובדים לדורותיהם ולציבור הלקוחות הנאמן. אני משוכנעת כי בנק הפועלים, מעמודי התווך של המשק הישראלי, ימשיך לפעול בהתאם לחזון של חירות פיננסית, לצמוח, לגדול ולשרת נאמנה את כלל לקוחותיו".
כזכרו, אריסון, האישה העשירה בישראל (19.2 מיליארד שקל), מנסה למכור את השליטה בבנק הפועלים זה זמן רב. בשנה שעברה הגיעה להבנות עם קבוצת משקיעים מצפון אמריקה אך העסקה לא יצאה בסופו של דבר אל הפועל.
מוקדם יותר השנה השלימה אריסון את מכירת הנכס הגדול השני אותו החזיקה – שיכון ובינוי. במסגרת העסקה מכרה אריסון את מלוא החזקותיה בחברה, המסובכת בחקירה פלילית, למיליארדר נתי סיידוף תמורת 1.1 מיליארד שקל.
לאחר השלמת מכירת מניותיה בבנק הפועלים תוותר אריסון עם נכס מרכזי אחד בישראל – חברת מלח הארץ.
|
|