המסחר בדולר-שקל נפתח הבוקר, כאשר שוב לא ברור האם ישראל וחמאס יצליחו להגיע להסכמה על הסדר לפני תום הפסקת האש."אם תתחדש הלחימה בין ישראל לחמאס, הדבר צפוי להכביד על המסחר בדולר-שקל השבוע", כך צופים הבוקר במחלקת המחקר של FXCM ישראל. "אנו עדים לאחרונה בשוק העולמי לרגישות גבוהה לסיכונים גיאו-פוליטיים, כגון המצב באוקראינה ובעיראק, ולמרות שבימי המבצע הדולר-שקל גילה אדישות להתפתחויות הצבאיות הרי שייתכן שהפעם נראה תגובת שוק חריפה יותר".
"לסיכונים הגיאו-פוליטיים הצטרפו נתוני הצמיחה המאכזבים, שפורסמו אמש בישראל והצביעו כי המשק הישראלי צמח ברבעון השני ב-1.7% בלבד. כלומר, עוד לפני מבצע "צוק איתן" המשק היה במגמת האטה, וסביר להניח שבנתוני הרבעון השלישי, שבהם ישתקפו כבר הנזקים הכלכליים של המערכה בעזה, נראה אף את החרפת המגמה הזו. אם עד עתה, השוק נטה "להתעלם" מנתונים שליליים והשקל שמר על כוחו למרות הנסיבות, הרי שכעת, כאשר השוק משנה כיוון, כל ידיעה מקומית שלילית צפויה להוות טריגר למכירה של השקל ולגרור תגובה חריפה יותר של השוק".
צילום: shutterstock
"מניתוח מרכיבי דוח התמ"ג עולה כי ההאטה בצמיחה נבעה במידה רבה מירידה חדה בייצוא. אין ספק כי אם תימשך היחלשות השקל לאורך זמן, הדבר ייטיב עם היצוא הישראלי, שנפגע קשות בשנים האחרונות בעטיו של התיסוף בשקל".
"ברמה הטכנית, למרות המומנטום החיובי בשבוע שעבר נכשל הדולר-שקל במספר ניסיונות לפרוץ את 3.495, וזו מסתמנת לפי שעה רמת ההתנגדות המשמעותית. פריצה מעליה עשויה לדחוף את הצמד כבר מעל 3.50 ולעבר רמת ההתנגדות המשמעותית הבאה ב-3.515. ככל שהצמד יפרוץ עוד רמות התנגדות השוק ישתכנע שמדובר בתיקון בר קיימא ואנו נראה עוד ועוד ספקולנטים מצטרפים לגל העולה. הנסיגה אל מתחת ל-3.48 עם סיום שבוע המסחר הוציאה מעט את הרוח מהמפרשים וירידה מתחת ל-3.45 עלולה לסכן את כל המהלך העולה. כל עוד הצמד מעל 3.45, הנטייה היא מעלה".
|
|