חשד להונאת ענק: משרד הביטחון הקפיא עסקאות עם 6 ספקיות

בעוד תקציב משרד הביטחון נמצא בכותרות חושף המשרד כי הוא חוקר חשדות על פיהן נגד בצה"ל ניפח הזמנות ציוד ושירותים מחברות שמספקות שירותים עבור הצבא, ובתמורה פתחו לטובתו 'קווי אשראי' במיליוני שקלים, שבאמצעותם רכש הנגד מחשבים, טאבלטים, סמרטפונים, ארוחות במסעדות ולינה בצימרים.

משרד הביטחון השעה, כמו כן, באופן זמני כל פעילות עם 6 החברות בעקבות חשד ששיתפו פעולה עם נגד בצה"ל בהונאת ענק נגד מערכת הביטחון. החברות ספקיות תשתיות התקשורת וציוד האלקטרוניקה מהמובילות במשק הן: דור טכנולוגיות מידע, וידאוסט טכנולוגיות, נקסטקום, רוטל נטוורקס, שמרד אלקטרוניקה ומנוליד- חירות מערכות בע"מ.

לקבלת כל העדכונים, הדירוגים והניתוחים – עשו לנו לייק בפייסבוק

במהלך שנת 2012 התקבלו ביחידה הארצית לחקירות הונאה במצ"ח ידיעות מודיעיניות, שלפיהן נגד בפיקוד הצפון, האחראי על רכש מוצרי תקשוב ושירותים, ניצל לרעה את סמכותו והשתמש בהסדרי ההרכשה של מערכת הביטחון כדי לרכוש עבור יחידות צה"ל ציוד שאינו כלול בחוזה הרשמי של משרד הביטחון, ציוד בהיקף של מיליוני שקלים שלקח על-פי החשד לעצמו, וחילק למשפחתו ולמקורבים.

צילום: רויטרס

הנגד הודה בחקירתו בכל החשדות ומסר כי נהג במשך כמה שנים "לרכוש" ציוד יקר ערך מספקים שזכו במכרז של מערכת הביטחון. על-פי החשד, נהג הנגד בהזדמנויות רבות לבצע רכש פיקטיבי של פריטים מסוימים הנחוצים כביכול לצבא, אך בפועל לא קיבל את אותם הפריטים המדווחים, אלא קיבל זיכוי בעבורם.

במהלך חקירה משותפת ליחידה לחקירות הונאה במצ"ח ויחידת החקירות של משרד הביטחון, התברר שהספקים שמולם עבד הנגד, פתחו עבורו 'קווי אשראי' במיליוני שקלים בכדי שיוכל לנצל את ההטבות. כך רכש מוצרים כמו מסכי LCD, מחשבים ניידים, טאבלטים, סמארטפונים, ציוד אלקטרוני לרכב (שהתקין ברכבו) וציוד אלקטרוני אחר שעל-פי החשד, חלקו ניתן לקצינים בצה"ל או הועבר למקורבים. חלק מהציוד נתפס בביתו של הנגד.

בנוסף חשוד הנגד שקיבל קווי אשראי במסעדות ולינה בצימרים במהלך תרגילים, על חשבון רכש שביצע בחברות הנ"ל.

בעקבות חקירתו, פתחה יחידת החקירות של משרד הביטחון בחקירה משותפת עם מצ"ח נגד החברות, המשמשות כספקיות של משרד הביטחון.

בחקירה נגדן טוען משרד הביטחון כי החברות הגישו דרישות תשלום כוזבות לידי המשרד ובהן הצהירו על אספקת ציוד ושירותים כביכול, שהיו אמורות לספק לצה"ל ע"פ ההתקשרות עימן, בעוד שבפועל "האספקות" מימנו למעשה רכש ציוד אחר עבור הנגד לשימושו הפרטי. עוד טוענים במשרד הביטחון כי פעילות זאת נעשתה בידיעה מלאה של הנהלת החברות, פרט שמספר חברות מיהרו להכחיש. החברות הודו בחלק מהמעשים המיוחסים להן, ו'תרצו' מעשיהן בכך שחשבו שפעלו לטובת צה"ל.

חברת נקסטום, אחת מבין הנאשמות, מכחישה את החשדות המיוחסים לה והיא מתעתדת להשמיע את מלוא טענותיה בשימוע.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן