יוקר המחיה: כמה כסף מוציאים האנשים העשירים ביותר בארה"ב על מוצרים ושירותים יום יומיים?

האם תהיתם פעם כיצד מרגישים האנשים העשירים ביותר, אלו המשתייכים ל-1% הגבוה ביותר בפירמידת הכלכלה המערבית? אמנם לא ניתן לתאר כיצד "מרגישים" חייהם של אותם אנשים, אך לבדוק כמה כסף עולים השירותים והמוצרים השונים אשר הם רוכשים מדי יום אפשר גם אפשר. למעשה, מדד מיוחד בארה"ב בשם "מדד המחירים לעשירים ביותר" עוקב כבר 23 שנים אחר מחיריהם של מוצרי היוקרה הבולטים ביותר, בכדי לגלות האם גם אותם מיליארדרים חשים בעלייה ביוקר המחייה.

במהלך השנה החולפת, עולה מפרסום המדד לשנת 2015, עלו מחיריהם של מוצרי ושירותי היוקרה ב-1.8%. אך בטרם תרחמו על העשירים, חשוב לזכור כי הונם של 400 האנשים העשירים ביותר בארה"ב טיפס השנה ב-2.2% – כך שגם במקרה הנוכחי נראה כי העשירים ביותר יוצאים מורווחים. למעשה, מדובר בעלייה מינורית ביחס לשנים עברו, כשלאורך שנות קיום המדד עלו המחירים בממוצע ב-2.5% מדי שנה.

בכדי לחשב את המדד המדובר עוקב צוות חוקרים במיוחד אחר מחיריהם של מוצרים ושירותים שונים ברחבי ארה"ב אשר מוצעים, באופן אקסקלוסיבי, לעשירים ביותר. כך, למשל, מחירו של מנוי שבועי לספא היוקרתי ביותר בקליפורניה יעלה לכם 8,850 דולר.

צילום: thinkstockphotos

אך לא רק פינוקים נכללים במדד המדובר: במערכת הבריאות האמריקאית, כידוע, קל הרבה יורת להיות עשיר. אשפוז למשך יום אחד במחלקת אח"מ בבית החולים MedStar בוושינגטון (לרבות שירותי אבטחה, באטלר, ארוחות גורמה וצוות טיפולי פרטי) יעלה 3,478.44 דולר (אגב, מדובר בעלייה של 6% ביחס לשנה שעברה). אם תזדקקו לעורך דין מובחר, כל שעת ייעוץ של אחד השותפים בפירמה היוקרתית Schlesinger, Gannon & Lazetera בניו יורק תעלה לכם 995 דולר.

אחד מסעיפי ההוצאות הגדולים ביותר מגיעים כשמדובר בחינוך הילדים. שנת לימודים אחת באוניברסיטת הרווארד היוקרתית (לרבות שיעורים פרטיים, מגורים במעונות וארוחה בחדר האוכל) תעלה לכם לא פחות מ-60,659 דולר. גם בתי הספר היסודיים הם לא עניין זול עבור העשירים, שכן כל שנה בבית הספר "גורטון" במסצ'וסטס תעלה לכם 55,700 דולר.

ואם לאחר כל זה עדיין תרצו להתפנק קצת, המצב רק הולך ומחמיר. כך, למשל, אם תבחרו לרכוש פסנתר יוקרתי ולהתחיל לנגן תדירשו לשלם 156,200 דולר בחנות הפסנתרים היוקרתית ביורת בניו יורק (אם תעדיפו מנוי זוגי לאופרה במטרופוליטן בניו יורק תסתפקו ב-5,700 דולרים בלבד). בחנות הסיגרים היוקרתית בניו יורק תיפרדו מ-900 דולר עבור חבילה של 25 סיגרים דומיניקניים מקוריים.

ומה על תחום האופנה? לשם כך שווה להרחיק עד למדינות אירופה ולבחון את רמת המחירים שם. 12 חולצות כותונת פשוטות בחנות יוקרה בלונדון יעלו לכם 6,60 דלר, בעוד תיק יד למשרד באחת מחנויות הפאר של פריז יעלה 8,500 דולרים. פריט הלבוש היקר ביותר המופיע ברשימה הוא מעיל רוסי מקורי אשר נמכר במוסקבה עבור לא פחות מ-295,000 דולר. בושם בצרפת יעלה לכם 350 דולר, זוג נעליים בחנות יוקרה בלונדון יעלה 6,484 דולרים ושעון בחנות שוויצרית מקורית יעלה 19,700 דולרים.

הרשימה נמשכת ונמשכת וסוקרת תחומים רבים ומגוונים בחייהם של העשירים ביותר. כך, למשל, מסתבר כי סט מצעים בחנות יוקרה הנמצאת באיטליה יעלה לכם 2,200 דולר לסט, בעוד שירות מיוחד בניו יורק המציע תחלופת פרחים ל-6 חדרי אירוח/שינה יעלה לכם 8,175 דולר לחודש. אם תחליטו לצאת לטייל, מחירו של לילה במלון "4 העונות" בניו יורק עומד על 4,595 דולר, ותיק נסיעות מיוחד מצרפת יעלה לכם 1,760 דולרים.

ולסיום, איך אפשר בלי סמל העושר המקובל ביותר בעולם: הקוויאר. המאכל היוקרתי הפך באופן מסורתי למזוהה במיוחד עם רמת החיים הגבוהה ביותר, ולא בכדי: מכירו של קילוגרם אחד של קוויאר משובח במסעדות בקליפורניה ובניו יורק עמד השנה על 13,600 דולרים. אם תרצו ללגום גם שמפנהי ליד הקוויאר, אגב, קחו בחשבון שמארז 12 בקבוקי דום פריניון בציר 2015 עולה כיום 1,919 דולרים.

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן