“ייתכן שנראה זינוק קצר טווח בתנודתיות הדולר-שקל כחלק מהשלמת פערים עם השוק העולמי”

"הדולר-שקל רושם שבוע שמיני ברציפות של עליות והוא נסחר ברמתו הגבוהה ביותר מאז יולי 2013. למעשה, היום מתחדש המסחר בשוק המט"ח המקומי לאחר רצף ימי השבתון של ראש השנה וסוף השבוע, ועל כן ייתכן שנראה זינוק קצר טווח בתנודתיות כהשלמת פערים עם השוק העולמי", כך מעריכים הבוקר במחלקת המחקר של FXCM ישראל.

"ההסכם על תקציב המדינה בין שר האוצר לראש הממשלה עשוי לתמוך במידה מסוימת בשקל, שנפגע על רקע אי הוודאות של השבועות האחרונים. הצמד נסחר כעת באזור רמת ההתנגדות של 3.68. עלייה מעל רמה זו תסלול את הדרך ל-3.7. ירידה מתחת ל-3.66 עשויה לתת את האות לתיקון כלפי מטה".


הדולר. משלים את רצף העליות הארוך ביותר מאז שנות ה-70 | צילום: shutterstock

"בעולם הדולר ממשיך להתחזק, כאשר בשבוע שעבר השלים מדד הדולר העולמי שבוע 11 ברציפות של עלייה. זהו הרצף השבועי הארוך ביותר מאז שנות השבעים, והוא מלמד על השינוי המהותי במגמה של הדולר בעולם, על רקע הציפיות להמשך התאוששותה של כלכלת ארצות הברית ובסופו של דבר להעלאות ריבית מצד הבנק הפדרלי. העובדה כי הדולר מתחזק במקביל להמשך עליות השערים בוול-סטריט מלמדת על השינוי במעמדו – מנכס נטול תשואה לנכס המבטיח תשואה עתידית. גם החולשה של המטבעות האירופיים – האירו והשטרלינג, וכן של הין היפני, תורמת להתחזקותו היחסית של הדולר. מצד שני, בשוק חוששים כי המשך התיסוף החד בדולר יפגע בייצוא של ארצות הברית ויכביד על הכלכלה".

"האירוע המרכזי השבוע יהיה פרסום דוח התעסוקה בארצות הברית לחודש ספטמבר. על פי התחזיות המוקדמות, הדוח צפוי להצביע על תוספת של 210 אלף משרות חדשות, וזאת לאחר הנתונים המאכזבים שפורסמו בחודש שעבר. המשך הגידול בדוח התעסוקה ימריץ את הביקוש לדולר, והדבר יתבטא גם למול השקל".

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן