חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
Forbes Israel Logo

לשים לב לפרטים הקטנים: שבעה דברים שרק עשירים מבינים, ואתם לא

רון רול, מנכ"ל ערוץ הקניות האמריקאי, ציין שבעה סעיפים שרק אנשים עשירים מבינים בנוגע לכספם בעוד ששאר האוכלוסייה לא ,בתשובה לשאלת גולשים. ואם יש משהו שאמריקאים מבינים בו, זה קניות וכסף.

הרווח הגדול באמת נמצא בעסקאות קטנות
בין אם מודדים החזר השקעה של פעולה הכרוכה בהשקעת כסף, רווח כולל מעסקה או אפילו שולי הרווח ממה שאתם מוכרים, אנשים לא מבינים שלא מדובר בלנסות להכפיל או לשלש את הרווח מכל עסקה. חברות מצליחות באמת מבינות כי הרווח הגדול נמצא בכמות העסקאות שתעשה ולא בכמה תרוויח על כל אחת.

המשכורת שלך צריכה לשקף את הערך שלך
ללא קשר לכמה אתה מרוויח, אם תלך לאיבוד ביער, המון אנשים יבואו לחפש אותך ויושקעו עשרות אלפי דולרים במאמצים לכך. לעומת זאת, מוצר שיש עליו מדבקה שמודיעה כי הוא עולה חמישה דולרים, באמת שווה כך.

זכרו, לא משנה כמה אתה צריך כדי לחיות או כמה המעסיק יכול לשלם – פוטנציאל הרווח שלך תלוי בכמה ערך אתה מביא אתך. אנשים עשירים הבינו שאם ישכילו למתג את עצמם ולהביא ערך אמיתי למקום בו הם עובדים – ההכנסה שלהם תגדל בהתאם.

סיפוק מידי עלול לעלות לכם הרבה מאוד כסף
הבחור שמרוויח 70 אלף שקל בחודש, נוהג על מרצדס שעלתה 700 אלף שקל ויש לו חוב של 300 אלף שקל לבנק – הוא לא מצליחן אלא מטומטם. אומנם זה נראה כאילו הוא אמיד אבל המשכורת כולה הולכת כל חודש לבנק. המותרות והתדמית הם של הבנק והוא רק שוכר אותם ממנו.

אנשים חושבים שהלוואה היא עוד כלי פיננסי שאפשר להשתמש בו, אבל אלו בעצם אזיקים שכובלים אתכם לבנק. הרי אם משהו יקרה להכנסה שלכם ותרוויחו פחות – כל מה ששילמתם עד עכשיו הוא לחינם. הכל הופך להיות של הבנק. אז מה עדיף? המכונית החדשה לא יכולה לחכות עד שיהיה לכם את כל הסכום במזומן?

הזול עולה ביוקר
מה עדיף? לקנות עכשיו ספת עור מלאכותית של איקאה שקניתם במסגרת "איקאה סייל" ולדעת שהיא לא תאריך ימים או לקנות סחורה איכותית שעולה הרבה יותר אבל תשמש אתכם להרבה שנים?

הבעיה הגדולה יותר היא שאותם אנשים שקנו את הספה בסייל יודעים שהיא לא טובה אלא שהם אומרים לעצמם "אני יודע שזה יחזיק לי שלוש שנים אבל זה מה שאני יכול להרשות לעצמי עכשיו אז בסדר"".

לא משנה כמה אתם מרוויחים – משנה כמה אתם מוציאים | צילום: fotolia

כאשר אתם עושים זאת, אתם בעצם מחליטים לזרוק את הכסף שיש לכם לפח. לעומת זאת אנשים עשירים מעדיפים לקנות סחורה איכותית מלכתחילה, גם אם זה אומר לחיות עם הריהוט הישן עוד שנה.

מתמטיקה
מעשה בילדה שרצתה לקנות שמלה ב-100 שקל אבל לא היה לה את הסכום הנדרש. יום אחד ערכו בחנות סייל והשמלה נמכרה בהנחיה של 20 אחוז. מיהרה הילדה ולקחה הלוואה קצרת טווח של 80 שקלים אבל שכחה שעל הלוואה יש גם ריביות מה שבעצם אומר שהיא לא חסכה דבר.

שימו כסף בצד – השקלים הבודדים של היום הולכים ומצטברים
גם אם לא נכנס לאחראיות האישית והמוסרית שכרוכה בלהשאיר את היקרים שלך חסרי כל, הנקודה היא שחיסכון הוא הדרך להבטיח שיהיה לכם מה לתת גם לדור הבא. גם אם תשימו בצד סכום קטן כל חודש עדיין הוא יצטבר בעתיד למשהו משמעותי בשביל הילדים.

גם חסכון פנסיוני וביטוחים שונים כגון קופות גמל וביטוח סיעודי הם חסכונות. בבוא היום, אם הילדים שלכם יאלצו לשלם את החשבון בשבילכם כדי להבטיח לכם זקנה מכובדת, לא עשיתם כלום.

מילאתם לוטו לאחרונה? שילמתם יותר מיסים למדינה
הגרלות הם סתם עוד דרך לגבות מס מאנשים עניים. אתם יודעים שהמדינה מחלקת 60 אחוז מהכסף, נכון? וזה עוד לפני המס שמשלמים הזוכים הגדולים. כן, זכייה בשבעה מיליון שקלים מייצגת בעצם 14 מיליון שקל במכירות כרטיסי לוטו בפועל. כך שיצא שמרצונכם הבלעדי אתם משלמים יותר מסים. אתם לא תראו את האנשים העשירים עומדים בתור לקנות כרטיסי לוטו – גם לא במהלך הזכיות הגדולות.

למעשה, הסיכויים שלכם לזכות הם אחד ל-292 מיליון – זה 0.0000003425 אחוז סיכויים לזכייה. ובכל זאת יש אנשים שמהמרים רק ב-20 שקלים בכל שבוע. כל שבוע במשך ארבעים שנה או יותר בתקווה שיום אחד יגיע תורם. אותו סכום כסף שיושקע מגיל 20 עד גיל 60, יהיה שווה 300 אלף שקל ביום ההולדת שלכם, אפילו עם הערכות השוק השמרניות ביותר. פשוט על ידי כך שלא תהמרו בלוטו. זה טיפשי. תפסיקו לעשות את זה.

מעל הכל – אם תוכלו להתחייב לחיות לפי צרכיכם ועל פי יכולתכם הכלכליות, היכולת הזו רק תגדל בעתיד. תסתכלו על תלוש במשכורת שלכם ודמיינו מה היה קורה אם לא הייתה משלמים משכנתא כל כך גדולה אלא חיים בבית קצת יותר קטן? אם לא הייתם נוהגים בדגם החדש ביותר של רכב יוקרה אלא בדגם קצת פחות מתקדם ופחות ממותג? רק חשבו כמה כסף תוכלו לחסוך כל חודש.

אנשים עשירים מבינים שזה לא באמת משנה כמה את המרוויח – זה משנה כמה אתם מוציא.

לכתבה במאקו

הרשמה לניוזלטר

באותו נושא

הרשמה לניוזלטר

מעוניינים להישאר מעודכנים? הרשמו לרשימת הדיוור שלנו.

דילוג לתוכן